Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Αύξηση 23,5% στην οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2019 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ανοδικά κινείται ανοδικά η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2019 εμφανίζει αύξηση κατά 4,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, ενώ τον Ιούλιο η αύξηση έφτασε το 18,5%.

Και στη Θεσσαλία η εικόνα είναι αντίστοιχη όπως και στα Τρίκαλα. Τον Ιούλιο οι οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί ανήλθαν σε 105 έναντι 85 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, (αύξηση 23,5%).

Από την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί 545 άδειες, έναντι 493 το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (αύξηση 10,5%).

Ενίσχυση μέσω τουρισμού…αλλά και ΕΞΟΙΝΟΚΟΜΩ

Δυο κεντρικοί παράγοντες, ο τουρισμός και οι ανακαινίσεις ακινήτων ενισχύουν την οικοδομική δραστηριότητα και αυξάνουν τις τιμές πανελλαδικά, με τη χώρα μας μάλιστα να παρουσιάζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανόδου στις τιμές των κατοικιών σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ανακτώντας σταδιακά το χαμένο έδαφος κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Τα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος συγκλίνουν ακριβώς σε αυτό το συμπέρασμα, με την οικοδομική δραστηριότητα (δημόσια και ιδιωτική) μόνο για το μήνα Ιούλιο να παρουσιάζει άνοδο κατά 18,5% ως προς τον αριθμό των αδειών, κατά 34,7% στην επιφάνεια και κατά 26,3% στον όγκο, σε σχέση Ιούλιο του 2018. Την ίδια στιγμή, την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές των διαμερισμάτων, με την άνοδο στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος να εμφανίζονται αυξημένες κατά 7,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Και στα Τρίκαλα όμως, αρκετές οικοδομές που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σε τουριστική αξιοποίηση κυρίως ενώ από την άλλη, το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ έχει δώσει σημαντική ώθηση στον κλάδο και συνεχή εργασία τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης