Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Αύξηση κατέγραψε ο πληθωρισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12.01.2024 | 4:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αύξηση 3,5% κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, προσθέτοντας έντονη ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και στην κυβέρνηση για τη νέα δυναμική ανατιμήσεων που αναπτύσσεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, o Γενικός ΔΤΚ τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2023, πάντως, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την πρώτη εικόνα που είχε δώσει και η Eurostat, από την οποία προέκυψε αναζωπύρωση του πληθωρισμού για τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στο 2,9% από 2,4% και της Ελλάδας στο 3,7% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης