Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Αυξήθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις τον Αύγουστο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.10.2019 | 4:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα 4,18 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 543 εκατ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου μεταφορών σημείωσε μικρή μείωση, ενώ το ισοζύγιο λοιπών υπηρεσιών κατέγραψε πλεόνασμα, έναντι ελλείμματος το προηγούμενο έτος. Σημειώνεται ότι οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 16,1% στα 4,18 δισ. ευρώ από 3,6 δισ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018.

Βελτιωμένη εικόνα εμφάνισε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου καθώς το έλλειμμα του μειώθηκε κατά 995 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και διαμορφώθηκε σε 911 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές. Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών παρουσίασαν άνοδο κατά 1,1% σε τρέχουσες ενώ οι εξαγωγές εκτός καυσίμων κατέγραψαν άνοδο κατά 4,3% (4,6% σε σταθερές τιμές).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης