Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αυξήθηκε η κίνηση στα κρεοπωλεία

ΤΟΠΙΚΑ23.04.2019 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αυξημένη είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία των Τρικάλων με αφορμή το Πάσχα. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και συνεχίζονται.

Η διάθεση των αμνοεριφίων θα γίνει τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Παρασκευή.

Οι τιμές στα τοπικά κρεοπωλεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρο Ευθυμίου, θα κυμαίνονται για το αρνάκι από 7 έως 8 ευρώ περίπου και στο κατσίκι από 7,5 έως 8,5 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα. Αναφορικά με τις τιμές στα εντόσθια, στα έντερα κυμαίνονται στα 3,5 ευρώ και στη συκωταριά στα 7 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, παραμένουν αμετάβλητες, συγκρίνοντας με την περσινή χρονιά. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τυχόν δελεαστικές τιμές που συναντούν, θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους καταναλωτές. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος την φετινή χρονιά παρατηρείται μια μικρή αύξηση της επισκεψιμότητας στα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα ξεκίνησαν οι σφαγές αμνοεριφίων που διατεθούν στην αγορά μεγάλων πόλεων, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι σφαγές για την τοπική αγορά.

Όπως εκτιμάται τα σφάγια από το νομό Τρικάλων που θα διατεθούν στην τοπική αγορά αλλά και πανελλαδικά θα αγγίξουν τις 40.000 περίπου.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στην κίνηση εμφανίστηκε ικανοποιημένος, μεταφέροντας την αισιοδοξία του για τις επόμενες ήμερες.

«Μέχρι σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθότι για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος εμπιστεύτηκε τα τοπικά κρεοπωλεία. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους Τρικαλινούς δεν χάθηκε κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την αγοραστική κίνηση κι από το μέγεθος των παραγγελιών», σημείωσε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Ευθυμίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης