Παρασκευή 30.07.2021 | Εορτάζουν: Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Σιλουανός, Σιλουανή, Σιλουάνα, Σιλουάνια, Κρήσκης

Αγάλια… αγάλια για το αντίπαλο δέος του Παπαστεργίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ21.08.2018 | 2:48 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Οι διακοπές, αν δεν τέλειωσαν τελειώνουν για τους περισσότερους από ‘μας, όχι όμως και για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων η οποία φαίνεται ότι δε βιάζεται να βρει τον επικεφαλής ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.
Το αποτέλεσμα αυτής της χρονοτριβής είναι να γίνεται εύκολη η δουλειά της επανεκλογής για τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου. Όχι πως σώνει και καλά θα πρέπει ο επικεφαλής του αντιπάλου δέους να προέρχεται από την παράταξη του κ. Χρήστου Λάππα. Ωστόσο, αυτός κρατάει κάποια από τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Κι αυτό γιατί  ακούγονται ονόματα για τον δήμο Τρικκαίων που εκτιμώνται ως ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών και εκείνο του γιατρού Στέφανου Μυλωνά. Όσοι έχουν μια στοιχειώδη αντίληψη της ανθρωπογεωγραφίας των Τρικάλων, συμφωνούν ότι ο κ. Μυλωνάς θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόλογη υποψηφιότητα που θα έδινε στην παράταξη της κεντροαριστεράς σοβαρές πιθανότητες διεκδίκησης με αξιώσεις του δήμου.
 Λέμε θα μπορούσε, γιατί υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις, όπως η ενότητα του χώρου η οποία κάθε άλλο παρά δεδομένη μοιάζει καθώς ήδη ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σπαθής έχει δηλώσει την απόφασή του να επαναδιεκδικήσει είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη φορά που εξελέγη, τη δημαρχία Τρικκαίων!
Στην εμφάνιση πολλών μνηστήρων για τον δήμο Τρικκαίων συμβάλει και ο 
«Κλεισθένης» αφού αφενός μειώνει δραστικά τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων για την ανακήρυξη των συνδυασμών και αφετέρου, λόγω απλής αναλογικής, δίνει ρόλο ακόμη και σε εκείνες της παρατάξεις που θα συγκεντρώσουν μικρό αριθμό δημοτικών συμβούλων. Υπ’ αυτά τα δεδομένα, το προεκλογικό τοπίο στον δήμο Τρικκαίων παραμένει ομιχλώδες και απρόβλεπτο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop