Δευτέρα 17.03.2025 | Εορτάζουν: Αλέξιος, Αλέξης, Αλέκος, Αλεξία, Αλέξα, Γερτρούδη

Αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής

ΤΟΠΙΚΑ 10.02.2025 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την πρώτη επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε η ηγεσία της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων με εκπροσώπους του Δήμου Τρικκαίων. Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο των αλλαγών που προέκυψαν προ ολίγων ημερών στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην τοπική Υπηρεσία των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Τρικκαίων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Πύραρχος κ. Ιωάννης Λιάπης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, Αρχιπύραρχος κ. Θωμάς Μιχαήλ. Τα δυο στελέχη της Πυροσβεστικής είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Νίκο Σακκά καθώς και με αντιδημάρχους του Δήμου.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη εμπλουτίστηκε με συζήτηση για τη στενή συνεργασία σε σειρά θεμάτων, με έμφαση στην πολιτική προστασία και το ευρύ πεδίο κοινών παρεμβάσεων, με βάση την εμπειρία που αναδείχθηκε και από την περίοδο του Daniel.

Όπως υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές οι θεομηνίες του Σεπτεμβρίου του 2023 προσέφεραν σημαντικές εμπειρίες τόσο στην αυτοδιοίκηση, όσο και στα Σώματα Ασφαλείας, που αποδείχτηκε πολύτιμές για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Η συμβολή και η συνεργασία, όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα τότε, δυσάρεστα περιστατικά, ήταν ευρεία, γεγονός που είχε θετικά αποτελέσματα, ως προς την προστασία της ανθρώπινης ζωής που βρέθηκε σε κίνδυνο κατά την εμφάνιση των πλημμυρικών φαινομένων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Καταβούτας (Εργων και Πολιτικής Προστασίας), Μιχάλης Λάππας (Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού) και Σοφία Αλεστά (Οικονομικών – Διοίκησης).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης