Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Αγνοείται η τύχη των Σχολικών Γευμάτων στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ14.01.2020 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ενώ τα Τρίκαλα ήταν η πρώτη πόλη της περιφέρειας (μαζί με την Καβάλα) που δόθηκαν σχολικά γεύματα σε σχολεία, κι ενώ το πρόγραμμα, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, συνεχίστηκε και όταν το μέτρο στήριξης διευρύνθηκε σχεδόν σε όλη τη χώρα, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διανομή  τους σε κανένα σχολείο της περιοχής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμη, ανταποκρινόμενη σε όσα προέβλεπε το υπουργείο, για ένα πρόγραμμα που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε το το υπουργείο από τον περασμένο χρόνο, το θέμα προέκυψε λόγω ενστάσεων στη διαδικασία της ανάθεσης της παρασκευής και διανομής των γευμάτων. Όμως από τότε πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει γίνει κάτι. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και ο διευθυντής κ. Κωνσταντάκος, πριν τις γιορτές έστειλαν για ακόμη μια φορά έγγραφο ερώτημα για το που έχει κολλήσει η διαδικασία, όμως κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει υπεύθυνα.

Σε αντίστοιχα προβλήματα ανά τα χώρα, έχουν γίνει και πολιτικές παρεμβάσεις από βουλευτές της κυβέρνησης, όμως τοπικά δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση τουλάχιστον. Τα ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια είναι πολλά για ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα στήριξης που έδινε τη δυνατότητα γευμάτων όχι μόνο σε οικονομικά ασθενείς μαθητές αλλά και σε μαθητές του ολοημέρου, παιδιά δηλαδή εργαζόμενων γονέων.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ