Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αγνοείται η τύχη των σχολικών γευμάτων

ΤΟΠΙΚΑ19.10.2019 | 2:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το 2016, ξεκίνησε μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο η διάθεση σχολικών γευμάτων σε σχολεία του νομού Τρικάλων και της Καβάλας. Την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα διευρύνθηκε και σε άλλα σχολεία, σε άλλες πόλεις, με τη σίτιση των παιδιών να αναλαμβάνουν πλέον εργολαβίες ανά περιφέρεια.

Φέτος όμως, προκαλεί ερωτηματικά γιατί ενώ υπήρχε ήδη το πλαίσιο που απαιτούνταν, και από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν γίνει όλα τα βήματα που προβλεπόταν από την πλευρά των σχολικών μονάδων, παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η διανομή σχολικών γευμάτων.

Μιλήσαμε για το λόγο αυτό με τον κ. Νταούλα, αναπληρωτή προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ο οποίος, και ως διευθυντής σχολείου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα, τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα, ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφόρηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δύο επιπλέον σχολεία στο νομό Τρικάλων

Στα σχολεία που αρχικά είχαν ενταχθεί, φέτος προβλεπόταν και η διανομή σχολικών γευμάτων σε δύο επιπλέον δημοτικά : στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και στο δημοτικό σχολείο Ράξας.

Μιλάμε συνολικά για 1.175 μαθητές που θα λαμβάνουν τα γεύματα με το μέτρο να εντάσσονται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μαθητές, αφού οι γονείς είδαν την ωφελιμότητά του.

Πολύπλευρά θετικό το μέτρο

Όπως τονίζει ο κ. Νταούλας, το μέτρο στήριξης «Σχολικά Γεύματα» έχει μόνο θετική επίδραση στην σχολική κοινότητα. Καταρχάς δίνεται ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε μαθητές ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πολλοί που το έχουν ανάγκη είτε για οικονομικούς λόγους είτε για κοινωνικούς (εργαζόμενη μητέρα, ολοήμερη φοίτηση στο σχολείο κοκ). Πέρα από αυτό, μέσα από τη μελετημένο πρόγραμμα διατροφής, τα παιδιά έχουν την εμπειρία των σωστών διατροφικών επιλογών, που δεν στερούνται την ποικιλία ούτε τη γεύση.

Θα ήταν λοιπόν καλό να ξεκινήσει άμεσα η ξανά η προσφορά σχολικών γευμάτων, πριν φτάσουμε στη μέση της σχολικής χρονιάς….

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης