Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σύγχρονο εργομετρικό κέντρο δημιουργείται στα Τρίκαλα

Αγώνας υψηλών προδιαγραφών το Run Greece Τρίκαλα 2024

ΤΟΠΙΚΑ14.05.2024 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Βήμα για σημαντικές ανακοινώσεις από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τον αθλητισμό στα Τρίκαλα, αλλά και τη Θεσσαλία, ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του «Run Greece Τρίκαλα 2024».

Ενός αγώνα πανελλήνιας σημασίας που για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Τρίκαλα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Κάτι που επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αγώνα υψηλών προδιαγραφών». Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε την Τρίτη στο Μουσείο Τσιτσάνη, στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, υπενθυμίζοντας πως «τα Τρίκαλα έχουν την  μεγαλύτερη δρομική ιστορία απ’ όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας και τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα», προέβη σε ανακοινώσεις για
– δημιουργία στα Τρίκαλα του «πιο σύγχρονου εργομετρικού κέντρου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ, ως πόλος έλξης για πολλούς αθλητές διαφόρων σπορ.
– πρόβλεψη αξιοποίησης των υπαρχόντων χώρων προπόνησης στην Καλαμπάκα, οπότε «τα Τρίκαλα προσφέρονται να γίνονται προετοιμασίες αθλητών».
οργάνωση και ανάπτυξη μονοπατιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως τα Τρίκαλα, το Πήλιο, η Καρδίτσα, η Αγιά κ.α., «με σκοπό την επισκεψιμότητα, τους περιπάτους και τον τουρισμό στο φυσικό δίκτυο».  Στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε  ο κ. Κουρέτας τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για αυτοκινούμενα, σε περιοχές που δεν υπάρχουν ξενοδοχεία.
– δημιουργία κλειστών κολυμβητηρίων στον Παλαμά, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, την Καλαμπάκα

–  δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων  στην Πύλη, τη Λάρισα, και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκος Σακκάς, αρχικώς καλωσόρισε τους συνδιοργανωτές, τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «Run Greece Τρίκαλα 2024». Τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή το ότι διεξάγεται στα Τρίκαλα, καθώς και ότι πρόκειται για αγώνα υψηλών προδιαγραφών. «Στοίχημά μας», σημείωσε,» το «να υπάρξει η μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή την διοργάνωση».
Για τις ανακοινώσεις του κ. Κουρέτα υπενθύμισε πως, ήδη, στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων σε «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα», η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει οικονομική συνδρομή. Στόχος, επεσήμανε, η αναβάθμιση του Σταδίου, ώστε «να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου όπως στις 27 κα 28 Ιουλίου, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των 20 ετών». Επεσήμανε τις συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη για πρόσθετες βελτιώσεις του Σταδίου, «για να μπορέσει να φιλοξενεί ακόμη μεγαλύτερου επιπέδου αγώνες». Τόνισε πως η ανακοίνωση για το εργομετρικό κέντρο σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «είναι ακόμη ένα έργο αθλητικής υποδομής», ενώ έθεσε ως στόχο τη διεκδίκηση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων».

Η αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Το Run Greece γίνεται μέσα στην πόλη των Τρικάλων και αυτό συμβάλλει ώστε τα αξιοθέατα και η πολιτιστική μας κληρονομιά θα γίνουν γνωστά σε όλους όσοι θα έρθουν στα Τρίκαλα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στα Τρίκαλα και πολύ σημαντικό ότι διεξάγεται μέσα στην πόλη μας».
Για τον αγώνα την οργάνωσή του αλλά και για την σημασία του αθλητισμού γενικότερα, μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθαν. Καππάς, εκ μέρους της Τροχαίας Τρικάλων η Αστυνόμος Φωτεινή Παπαχαρίση, οι τεχνικοί υπεύθυνοι του ΣΕΓΑΣ για τον αγώνα κ. Νότης Παπούλιας και Δημήτρης Χαλβατζάρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης