Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αγρότες: Αγωνία μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο

ΤΟΠΙΚΑ05.04.2024 | 9:00 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ιδιαίτερες δυσκολίες εξελίσσεται η νέα καλλιεργητική περίοδος στο κάμπο των Τρικάλων και ευρύτερα της Θεσσαλίας.

Πολλοί αγρότες δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε ένα ευρώ, από την αποζημίωση κρατικής αρωγής για τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, όχι μόνο στα χωράφια τους αλλά και στον εξοπλισμό τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργήσουν.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διανύουμε έχει ξεκινήσει η σπορά του καλαμποκιού, με τους παραγωγούς να αγωνιούν για την επόμενη μέρα, βλέποντας πως τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ δύσκολα. Κυρίαρχο πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας, κάτι που έχει σημαντικό αντίκτυπο, κυρίως στην προμήθεια των απαραίτητων αγροεφοδίων, με τους αγρότες να αναζητούν πίστωση για να μπορέσουν να προχωρήσουν στη σπορά.

Άλλωστε, και οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος καλλιέργειας, με τελευταία αυτή της προκαταβολής της επιστροφής του ΕΦΚ.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης