Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αγρότες: Προβληματισμός για την έλλειψη βροχοπτώσεων

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται αρκετές εβδομάδες τώρα, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στον αγροτικό κόσμο. Αφενός για την νέα καλλιεργητική χρονιά που ξεκίνησε για την σπορά καλαμποκιού και στη συνέχεια του βαμβακιού, αφετέρου για την πορεία σιτηρών και ψυχανθών που αναζητούν νερό.

Οι αγρότες βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες με στραμμένη την προσοχή στον ουρανό με την ελπίδα ικανού ποσοστού βροχόπτωσης που θα αναζωογονήσουν τις καλλιέργειες. Ωστόσο μέχρι και το τέλος τις εβδομάδας οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγω για ανοδικές θερμοκρασίες που θα αγγίζουν έως και τους 29 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους.

Οι επόμενες ημέρες όπως και να’ χει χαρακτηρίζονται κρίσιμες για την πορεία των καλλιεργειών σιτηρών και ψυχανθών, οι οποίες απειλούνται από την παρατεταμένη ανομβρία και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που δοκιμάζουν τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης