Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Αγροτικό ρεύμα: Ρυθμίσεις για τους πληγέντες

ΤΟΠΙΚΑ08.11.2023 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Διετή περίοδο χάριτος για να πληρώσουν το ρεύμα οι αγρότες που έχουν πληγεί από τις τεράστιες πλημμύρες στη Θεσσαλία, δίνει νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα επταετές σχήμα, με τα πρώτα δυο χρόνια να αποτελούν περίοδο χάριτος και κατά τα επόμενα πέντε με μηδενικό επιτόκιο θα ρυθμιστούν οι σχετικές οφειλές για το αγροτικό ρεύμα. Σε ρύθμιση θα μπουν οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν.

«Η ρύθμιση, θα περιέχει μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο. Το κόστος θα το αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υποχρεώσεις που θα μπουν σε ρύθμιση θα είναι για το αγροτικό ρεύμα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν για τους αγρότες αυτούς, σε ό,τι αφορά στο αγροτικό ρεύμα», επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης