Πέμπτη 28.01.2021 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Aιβάζογλου: «Στόχος η εξάδα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ07.10.2020 | 1:39 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Μεγάλη συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του Α.Ο Τρίκαλα στην TV10 και την αθλητική εκπομπή “εξέδρα της Δευτέρας”

Ο ισχυρός άνδρας των “κυανέρυθρων” αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς, το πρωτάθλημα της SL2 και τους αντιπάλους του ΑΟΤ, τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, το Νίκο Σαμολαδά, ενώ ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων προς την ομάδα στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επίσης μίλησε για την Κ19, τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη, τα τηλεοπτικά, τον Παντελή Ριζογιάννη και αποκάλυψε ότι έρχεται μεταγραφική βόμβα με διεθνή Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Αιβάζογλου:

-Για το αν νιώθει δικαιωμένος για τις απόψεις του και όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες:

“Ας γίνεται το σωστό και ας μην είναι δική μου πρόταση. Παραταύτα νομίζω ότι επικράτησε η λογική. Δεν ξέρω ποια συμφέροντα έφερναν  παράλογες προτάσεις, όπως ομίλους που θα έκαναν την κατηγορία ένα περιφερειακό πρωτάθλημα. Καταλάβαμε ότι ζούμε σε μία μικρή χώρα και πληθυσμιακά και ποδοσφαιρικά, άρα οι ποδοσφαιρικές ομάδες που καταρτίζουν την κατηγορία θα έπρεπε να είναι το δυνατόν λιγότερες για να έχουμε υγιές πρωτάθλημα. Το έβλεπα ότι δεν πρόκειται να γίνει Β’ εθνική δύο ομίλων. Δε στεκόταν ούτε νομικά και δε μας έπαιρνε ο χρόνος για τέτοια αναδιάρθρωση. Αν έχεις λίγο ένστικτο βλέπεις ότι θα οδηγούμασταν σε αδιέξοδο”.

-Για το νέο πρωτάθλημα των 12 ομάδων:

“Εάν η πολιτεία δεν πιέσει στην κατεύθυνση η κατηγορία να έχει έσοδα, πολύ δύσκολα οι ομάδες θα τελειώσουν το πρωτάθλημα. Αν δε διεκδικήσουμε δίκαια τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά να πάρουμε και το μέρισμά μας από το στοιχηματισμό από τις εταιρείες που βγάζουν κέρδη από εμάς τις ομάδες τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμη δεν ξέρουμε αν θα έχουμε φιλάθλους. Ακούγεται το 30%. ‘Ετσι και αλλιώς είχαμε λίγα εισιτήρια που μπορεί να μηδενίσουν τελείως. Εφόσον ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο θα κάτσει στην τηλεόραση και ο διαφημιζόμενος σε κάθε ομάδα θα έχει προβολή πανελλαδικά αντί να έχει εντός της περιφέρειάς του. ‘Ισως και να είναι ενδιαφέρον για κάποιους χορηγούς να μπουν φέτος που η αρρώστια θα κρατήσει τον κόσμο στην τηλεόραση.

-Για τον Απόστολο Χαραλαμπίδη:

“Ειδήμονες στο ποδόσφαιρο δε θα το παίξουμε. Από τις τρεις επιλογές που είχαμε κατέληξα σε αυτή, βλέποντας την πορεία του ήταν η ενδεδειγμένη λύση για το σχήμα που θέλαμε να χτίσουμε φέτος. Θέλαμε παίκτες νέους να χτίσουμε επάνω τους και σε βάθος τριετίας να κάνουμε μία ομοιογενή ομάδα που ο ένας παίκτης να ξέρει τον άλλο και αυτό να βγει στο γήπεδο. Θα πω ότι με άριστα το 10 είμαστε ικανοποιημένοι στο 9. Αυτό δεν αναιρεί το έργο του προηγούμενου που ήταν ένας προπονητής ηγέτης που τη δεδομένη στιγμή χρειαζόταν, γιατί με το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του έπρεπε να βγούμε αμέσως κατηγορία χωρίς καθυστέρηση. ‘Ομως φέτος χτίζουμε έτσι και το προφίλ του κ. Χαραλαμπίδη είναι το καταλληλότερο.

-Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

“Τα 18χρονα παιδιά καθοδηγούνται από τους λίγους έμπειρους παίκτες που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω ότι τα παιδιά ως σφουγγάρια θα πάρουν ότι περισσότερο από αυτούς τους παίκτες. Φέραμε και παίκτες έμπειρους πραγματικά ικανούς.

-Για το αν τελείωσε η μεταγραφική ενίσχυση:

“Το ρόστερ είναι υπερπλήρες. Από εδώ και πέρα κάθε προσθήκη θα είναι προσθήκη που θα κάνει το κάτι παραπάνω και κλικ στην κατηγορία. Αν μιλάμε μιλάμε για 1-2 προσθήκες με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με έναν ‘Ελληνα παίκτη είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε (Κωστίκος) και είμαστε σε συζητήσεις και με Ευρωπαίο διεθνή παίκτη. ‘Οταν ομιλούμε για Ευρωπαίο διεθνή παίκτη στην κατηγορία μας μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις, επισήμως όμως είναι δηλωμένο αμυντικό χαφ που παίζει άνετα και στις θέσεις 8 και 10.

-Για τους στόχους που θα έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα:

“Ξεκινώντας το χτίσιμο της φετινής ομάδας κράτησα τον πήχη χαμηλά, γιατί ακριβώς περίμενα να δω και οι ανταγωνιστικές ομάδες τι θα παρουσιάσουν. ‘Ηξερα ότι χτίζουμε μία νέα ομάδα που μπορεί να κάνει το μπαμ από την αρχή, αλλά να χρειαστεί και χρόνο. ‘Αρα συνεχίζω να κρατώ την μπάλα χαμηλά και λέω στόχος μας είναι η 6άδα, το καλό ποδόσφαιρο και μία πολύ δεμένη ομάδα. ‘Ολα θα έρθουν σε βάθος χρόνου. Δε θέλω βιασύνες, ούτε να φουσκώνουμε τα μυαλά του κόσμου. Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω το θέμα δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο πρόεδρος, αλλά και όλος ο νομός, η πόλη και οι παράγοντες της περιοχής, για να βοηθήσουν την ομάδα επιτέλους να κάνει το μεγάλο βήμα. Θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα από το 2ο μέχρι τον 6ο όπως ακριβώς είναι η Σούπερλιγκ1.

-Για τον Παντελή Ριζογιάννη:

“Τι να πούμε για την ποδοσφαιρική αξία του Παντελή Ριζογιάννη; ‘Ηταν σημαία πέρυσι, ελπίζω ότι θα είναι και φέτος. Το δείχνει ήδη και στα φιλικά. Θέλαμε και οι δύο να συνεργαστούμε εκ νέου. Και οι δύο είμαστε επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση θα βάλει αντίβαρο το οικονομικό και το συμφέρον του. Στην πορεία αλλάζουν καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήλπιζε ότι θα έπαιζε σε ανώτερη κατηγορία, δεν κατέληξε εκεί, άρα και αυτοί οι άνθρωποι αναδιαμόρφωσαν τους στόχους και τα μπάτζετ τους. Ο Παντελής θέλει ένα χρόνο ακόμη να παίξει στην κατηγορία, άρα όλα ευδοκίμησαν, στο να έρθουν δύο επαγγελματίες κοντά και να συμφωνήσουν σε αυτό που ήθελαν από την αρχή. Να είναι μαζί. ‘Οσα ειπώθηκαν μεταξύ μας προσπάθησα να τα φρενάρω. Είναι και το συναίσθημα, ο θυμός, τα θέλω, άρα όλα συγχωρούνται.

-Για τους αντιπάλους στη SL2 και ποιοι θεωρεί ότι θα είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι του ΑΟΤ:

“Μου αρέσουν οι προβλέψεις όπως έκανα και πέρυσι. Αντικειμενικά βλέπω τον πιο δύσκολο αντίπαλο τα Χανιά. Είναι ένα σύνολο που χτίστηκε από πέρυσι, έχει όμως διοικητική υγεία και μετριοφροσύνη. Από κει και πέρα Ξάνθη, Παναχαική, Λεβαδειακός έχουν κάνει δυνατές και ακριβές ομάδες. Μένει να τις μοντάρουν και στο μέλλον θα δείξει αν η επένδυση θα βγει στο γήπεδο.

-Για το Νίκο Σαμολαδά:

“Τι να πεις για αυτή τη συνεργασία; Παίρνει άριστα σχεδόν σε όλα. Είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα μέσα στο ποδόσφαιρο και έχει δικαιωθεί σε όλα. Είναι ο άνθρωπος που μόνος του κατάφερε από τη FL να κάνει μεταγραφή στη SL1 και αν θέλαμε θα κάναμε και δεύτερη μεταγραφή. Οι επιλογές του σε ανθρώπους παίρνουν άριστα. ‘Οταν έχεις να επιλέξεις από τόσο κόσμο και σου βγαίνει πάνω από το 80% σημαίνει ότι έχεις ποδοσφαιρικό μάτι. Τι άλλο να ζητάμε από αυτό τον άνθρωπο. Να μας φέρει καλά ταλέντα και σε ένα υγιές περιβάλλον να αναδείξει την ποδοσφαιρική τους αξία.

-Για τα εισιτήρια διαρκείας:

“Ζητώ από τον κόσμο την ενίσχυσή τους. Ας μην το δει ως κάτι το ανταποδοτικό. Ας το δει ως κάτι ενισχυτικό. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει στην πλάτη του όλο αυτό το εγχείρημα. Πρέπει χιλιάδες ανθρώπων να πάρουν από ένα κομματάκι και να χτίσουν την ομάδα. Ναι το ζητώ, τους παρακαλώ και τους θέλω δίπλα μου. Ας μη συμφωνούν όλοι με τις επιλογές μου.

-Για το αν υπάρχει στο μυαλό του η σκέψη απεμπλοκής του από την ομάδα:

“Είμαι επαγγελματίας και έχω μία επαγγελματική ομάδα. Συμφέρον δικό μου είναι η ομάδα να είναι στο υψηλότερο δυνατό σημείο ανά πάσα στιγμή. Από τη στιγμή που είμαστε επαγγελματίες υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρεθεί ένας άλλος επενδυτής και να γίνει μία συμφωνία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να μείνει υγιής, ανταγωνιστική και να πετύχει όσο υψηλότερους στόχους μπορεί. Είναι και δικό μου συμφέρον και του νομού και της πόλης.

-Κλέινοντας σχεδόν δύο χρόνια στα ηνία του ΑΟΤ αν είναι ικανοποιημένος από τη στήριξη της πόλης:

“Ετσι όπως βλέπω τους φιλάθλους είναι χωρισμένοι σε εκείνους που αγαπούν όποιον και αν έρθει στα ηνία του ΑΟΤ και θα τον στηρίξουν είτε είναι λίγος είτε πολύς γιατί πραγματικά είναι ΑΟ Τρίκαλα. Υπάρχουν και μερικοί που είναι οι μόνιμα γκρινιάρηδες, μόνιμα ζητάνε κάτι παραπάνω και δεν μπαίνουν εύκολα στη θέση τη διοικητική. ‘Ολοι είναι καλοδεχούμενοι. Ο νομός μπορεί να δώσει παραπάνω στην ομάδα, είτε είμαι εγώ είτε δεν είμαι. Υπάρχουν τα εχέγγυα από τον κόσμο και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν την ομάδα.

-Για την Κ19 και τις εξελίξεις σε αυτή:

“Το έχει φορτωθεί το κομμάτι ο κ. Σαμολαδάς. Ευτυχώς δε μας πιέζει ο χρόνος. Σα λιγκα μας είπαν να πάμε πιο πίσω ώστε να επιτρέψουν και οι υγειονομικές καταστάσεις και ποια θα είναι τα έσοδα των ομάδων για να δουν πως μπορούν να στηρίξουν μία Κ. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε υποχρεωμένοι από την ΟΥΕΦΑ να έχουμε μία ομάδα υποδομών. Είναι μία προσπάθεια που έχει μείνει χρονικά προς τα πίσω. Υπάρχει μία πρόταση που κάναμε και ως Α.Ο Τρίκαλα να γίνουν μικρά πρωταθλήματα σε συνένωση με τις ομάδες της FL, ώστε τα παιδιά να μη χρειαστεί να κάνουν μεγάλα ταξίδια. Είναι ένα σχήμα που ετοιμάζουμε και θα στείλουμε πρόταση εντός των ημερών στον κ. Λεουτσάκο, όπου θα διαμορφώνουμε τα πρωταθλήματα όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν. Θα το φέρει σε διαβούλευση με τις ομάδες και αν περάσει θα έχουμε μικρά και υγιή πρωταθλήματα. ‘Οσον αφορά την Κ19 του ΑΟΤ τώρα ξεκινάμε και θα δώσουμε πίστωση χρόνου για να στηθεί η ομάδα. Δίνω πολύ μεγάλες πιθανότητες ότι ο Γιώργος Βακουφτσής θα είναι εκείνος που θα την αναλάβει.

-Για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη:

“Δε διαταράχτηκαν ποτέ οι σχέσεις, θεωρώ ότι είναι άριστες. Εμείς σαν ΠΑΕ πάντα θα ζητάμε το κάτι παραπάνω. Ο Ερασιτέχνης αν θέλει να το δώσει μπορεί, έχει, άρα οι σχέσεις είναι άριστες. Από κει και πέρα ο Ερασιτέχνης αν θέλει να ενισχύσει την ΠΑΕ έχει όλα τα εργαλεία για το κάτι παραπάνω και να συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι στο χτίσιμο μιας μεγαλύτερης ομάδας. Είμαστε σε άριστα επίπεδα.

-Για τις γηπεδικές υποδομές της ομάδας:

“Αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για να πρωταγωνιστούμε και πέρυσι και φέτος το Καλοκαίρι. Τι να πεις για τον άνθρωπο που λέγεται Δήμαρχος Μαράβας και τη στήριξη που δείχνει στην ΠΑΕ; Είμαι υπέρευχαριστημένος με αυτά που προσφέρει. Αν θέλει να δώσει και άλλα, είναι ευπρόσδεκτα. Επίσης ειμαι αρκετά ευχαριστημένος με το Δήμο. Εχει να δώσει περισσότερα πράγματα. ‘Επρεπε κατά τη γνώμη μου ήδη να μας έχουν δώσει το στάδιο γιατί οι παίκτες πρέπει να μάθουν το γήπεδο που είναι το σπίτι τους και πρέπει να το μάθουν σπιθαμή προς σπιθαμή. Πρέπει να πιέσουμε λίγο παραπάνω για να μπούμε όσο πιο σύντομα μέσα, να κάνουμε κάποιες προπονήσεις και καλό θα ήταν να είχαμε κάνει ένα φιλικό. Δεν έγινε. Το γήπεδο είναι σε άψογη κατάσταση. ‘Εχει βελτιωθεί και η εικόνα τους και ο αγωνιστικός χώρος από πέρυσι, άρα δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι και από το Δήμο. Ο Δήμαρχος προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί.

-Για τις διαπραγματεύσεις της SL2 με την ΕΡΤ:

“Δεν είμαστε καλά στις διαπραγματεύσεις όμως ελπίζουμε. Η ΕΡΤ είναι επιχείρηση, προσπαθεί να αγοράσει το προιόν όσο πιο φτηνά γίνεται. Από την άλλη η Λίγκα είναι επαγγελματική. Εχει 12 ανώνυμες εταιρείες στη S2 και άλλες στη FL, άρα θέλει να πουλήσει το προιόν όσο ακριβότερα. Δε νομίζω ότι γίνεται να φτάσουμε τα νούμερα Βασιλειάδη, γιατί ήταν εικονικά. Μία μεγάλη επιτυχία για το προιόν της SL2 θα είναι τα 5-6 εκατομμύρια για όλο το πρωτάθλημα. Το δίνω λίγες πιθανότητες, αλλά υπάρχουν. Η ΕΡΤ είναι πολύ χαμηλότερα. Ο προεδρος και οι Αντιπρόεδροί μας παλεύουν για το καλύτερο. Και ο κ. Αυγενάκης μπορεί να παρέμβει, να δει ότι είναι ένα προιόν που δεν πρέπει να το δουν ανταποδοτικά, αλλά ως ενίσχυση σε μία κατηγορία που φυτοζωεί.

-Τέλος ζήτησε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του κόσμου:

“Ευχή μου είναι να βγάλουμε όσο καλύτερο σύνολο γίνεται και ποδοσφαιριστές. Ας έχουμε υπομονή και όλα τα άλλα θα έρθουν. Είτε φέτος, είτε του χρόνου, είτε του παραχρόνου. Ο νομός να αγκαλιάσει την ομάδα την επόμενη τριετία”

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop