Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

ΑΚΕΘ: Εξ αποστάσεως μαθήματα STEM και Ρομποτικής

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2020 | 5:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το AKETH AIRLab, με στόχο την ανταπόκριση στις ανάγκες των μαθητών για εκπαίδευση STEM και Ρομποτικής σε μια δύσκολη περίοδο, συνεχίζει ηλεκτρονικά τη λειτουργία του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (LMS) του ΑΚΕΘ.

Τα προγράμματα σπουδών, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί και τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης S.T.E.M. (E3STEM), συνδυάζουν τις hands-on δραστηριότητες οι οποίες προσφέρουν στους μαθητές πρακτική εμπειρία και ενασχόληση μέσω πειραμάτων με το αντικείμενο του μαθήματος τους, και online δραστηριότητες (κωδικοποίηση, προγραμματισμός) με άμεσα οφέλη την ανάπτυξη αλγοριθμικής και δημιουργικής σκέψης και την εκμάθηση της τεχνικής της διόρθωσης σφαλμάτων σε ένα προγραμματιστικό περιβάλλον.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των τμημάτων όμως, αποτελεί το πακέτο υποστηρικτικού υλικού που αποστέλλεται στους μαθητές μας πριν την έναρξη των τμημάτων. Πρόκειται για μια καινοτομία, που αποτελείται από εκπαιδευτικό kit με κατασκευές μηχανικής (γρανάζια, τροχαλίες, τροχούς, δοκούς), εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια προγραμματισμού, 3d μοντέλα για κατανόηση του τρισδιάστατου χώρου και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία, μαζί με το βιβλίο δραστηριοτήτων του AKETH AIRLab με επιπλέον πληροφορίες και προβλήματα για επίλυση από τους μαθητές. Το υποστηρικτικό πακέτο παρέχεται στους μαθητές μας στην τιμή των μαθημάτων με σκοπό να προσφέρει μια διαδραστική διαδικασία μάθησης βασισμένη στο παιχνίδι και δραστηριότητες ενασχόλησης για τα παιδιά και με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης