Τετάρτη 18.05.2022 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Ακόμη ένα λουκέτο σε Τρικαλινή επιχείρηση

ΤΟΠΙΚΑ17.04.2019 | 4:06 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Προχωρούνε οι εντατικοί έλεγχοι  στην Τρικαλινή αγορά μιας και οι στόχοι για φέτος, είναι αρκετά υψηλοί για τους ελεγκτικούς οικονομικούς μηχανισμούς. Το νέο ΣΔΟΕ, γνωστή πλέον ΥΕΔΔΕ  κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους ενώ και τις τελευταίες ημέρες μπήκε λουκέτο σε γνωστή επιχείρηση στο κέντρο της πόλης για μη έκδοση αποδείξεων ενώ σε άλλη περίπτωση έπεσαν και πρόστιμα . Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι του στην Τρικαλινή αγορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα αφορούν κυρίως τον εντοπισμό των επιχειρήσεων και των καταστημάτων που δεν κόβουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Στην ευρύτερη περιοχή, από τις αρχές του 2019 έχουν μπει περίπου 10 λουκέτα, στην πλειοψηφία τους για μη έκδοση αποδείξεων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια της Θεσσαλίας ανήκει πλέον στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης  Δημοσίων Εσόδων Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας, το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τα στελέχη της ΥΕΔΔΕ πραγματοποίησαν 1181 προληπτικούς ελέγχους και διαπίστωσαν 642 παραβάσεις –ποσοστό 54,36%-, κυρίως μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής). Σε 55 περιπτώσεις επιβλήθηκε άμεση αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, δηλαδή 48ωρο λουκέτο, κυρίως των κλάδων της εστίασης, καυσίμων και καταναλωτικών αγαθών.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν είτε τη μη έκδοση 10 και περισσότερων αποδείξεων είτε το αντικείμενο της φοροδιαφυγής ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

Γενικότερα, αναμένεται «σκληρό» πρόγραμμα ελέγχων για φοροδιαφυγή που ήδη εφαρμόζει, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προγραμματίζοντας συνολικά 200.000 ελέγχους, που δεν εστιάζονται μόνο σε στόχους υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής αλλά θα διενεργηθούν, δειγματοληπτικά, και σε χιλιάδες άλλους φορολογούμενους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης