Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Αλ. Τσίπρας: Θα ξεριζώσουμε τα κλεφτόδεντρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30.09.2022 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ANT 1. O κ. Τσίπρας μίλησε για την κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να «ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα» και να ενισχύσει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Αναφέρθηκε ακόμα στις επερχόμενες εκλογές διευκρινίζοντας για ακόμα μία φορά ότι διεκδικεί κυβέρνηση νικητών ενώ υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής.

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι δεύτερος με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός. «Αν η ΝΔ βρισκόταν δέκα και 20 μονάδες μπροστά, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε ήδη πάει σε εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως κινείται θεσμικώς και γι’ αυτό το λόγο δεν στήνει κάλπες αυτός που παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Την περίοδο της διακυβέρνησης μας μειώσαμε τις ανισότητες, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τη μεσαία τάξη φτωχή και τους φτωχούς απελπισμένους», και υπενθύμισε τη δέσμευσή του ότι όταν εκλεγεί θα ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα.

Ακόμα επεσήμανε ότι είναι αδόκιμη η σύγκριση της μνημονιακής περιόδου με τη σημερινή. «Αν είχα να μοιράσω 50 δισ. ευρώ κι όχι να μαζέψω 37 δισ. ευρώ θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ. Πού πήγαν τα 50 δισ. ευρώ που έδωσε η σημερινή κυβέρνηση; Όχι, πάντως, στους μικρομεσαίους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε σίγουρος ότι θα είναι ο νικητής του επόμενου γύρου αν και παραδέχτηκε πως αν αυτές γινόταν το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τις έχανε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης