Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αλλαγές στη λειτουργία του Δ. Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ01.11.2019 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του δήμου Πύλης μετά και τον ορισμό του κ. Στέφανου Παιδή ως Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Ο κ. Παιδής συνταξιοδοτήθηκε από δημοτικός υπάλληλος προ μηνών, και πλέον ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας βάζοντας νέες προτεραιότητες και νέα δεδομένα για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως πληροφορούμαστε, σημαντικό βάρος θα δοθεί αρχικά στην έγκαιρη προσέλευση και προβλεπόμενη από τη σύμβασή τους ώρα αποχώρησης των δημοτικών υπαλλήλων, ώστε να μην υπάρχουν κενά στην εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών γενικότερα. Το πλαίσιο αυστηροποιείται ακολουθώντας με τυπικότητα τα όσα προβλέπονται.

Πέρα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ήδη έχει εγκριθεί και η εισήγηση για αλλαγές στον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας και στον εμπλουτισμό των οργανικών θέσεων εργασίας. Στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πύλης, έγιναν τα πρώτα βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, από 5 θέσεις μονίμων που προβλέπονταν μέχρι σήμερα, αποφασίστηκε να προταθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση η αύξησή τους σε 24 και να αλλάξει και το αντίστοιχο οργανόγραμμα. Οι θέσεις αυτές αν δεν καλυφθούν από προσλήψεις, θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες ή και ΟΤΑ.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στο Δήμο Πύλης. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα είναι έτοιμη και αναμένεται να εγκριθεί σε επόμενο συμβούλιο ώστε και εκεί να προσαρμοστούν οι θέσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες του δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης