Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ18.11.2023 | 1:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αυξανόμενη βαίνει η διείσδυση του Buy Now, Pay Later (BNPL) στην ελληνική αγορά, με τους καταναλωτές να στρέφουν το βλέμμα και προς αυτές τις υπηρεσίες (αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα), οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής σε άτοκες δόσεις χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας ή τη λήψη καταναλωτικού δανείου.

Την ίδια στιγμή, οι ηλεκτρονικές αγορές εξακολουθούν να παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που πραγματοποιούν online αγορές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγει η έκθεση «Q3 Shopping Pulse Report 2023» της εταιρείας ερευνών Nepa, σε συνεργασία με την Klarna, η οποία έγινε με τη συμμετοχή 16.000 καταναλωτών από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η έρευνα, την οποία επικαλείται και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), αποτυπώνει τις τελευταίες καταναλωτικές τάσεις και συμπεριφορές στην ελληνική αγορά και επιβεβαιώνει ότι οι ηλεκτρονικές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα (29%) πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Από το σύνολο των καταναλωτών στην Ελλάδα, οι μισοί αγοράζουν, κυρίως, είδη ένδυσης και υπόδησης τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα. Η πλειονότητα των καταναλωτών (52%) προτιμάει να ψωνίζει χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, ενώ το 43% επιλέγει τον υπολογιστή. Οι Ελληνες καταναλωτές αναφέρουν ως βασικά πλεονεκτήματα των online αγορών σε σύγκριση με τις αγορές στο κατάστημα τις χαμηλότερες τιμές (86%), τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών (86%), την εξοικονόμηση χρόνου (89%), την ευρύτερη γκάμα προϊόντων (79%), την καλύτερη πληροφόρηση για τα προϊόντα (62%) και τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών πληρωμής (72%). Ενα από τα βασικά σημεία της έρευνας είναι ότι η άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών έχει καταστήσει τα εργαλεία σύγκρισης τιμών πιο προσιτά, επιτρέποντας στους καταναλωτές να βρίσκουν τις καλύτερες προσφορές μεταξύ των online καταστημάτων. Στην Ελλάδα το 97% των καταναλωτών συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων από διάφορους εμπόρους πριν κάνει την αγορά, το 53% λέει ότι θα επέλεγε υπηρεσίες BNPL για πληρωμές με άτοκες δόσεις και το 32% ότι θα προτιμούσε τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Επιπλέον, το 60% των Ελλήνων καταναλωτών θεωρεί χρήσιμο να μπορεί να πληρώσει ένα ακριβό προϊόν σε ισόποσες δόσεις χωρίς πρόσθετο κόστος ή τόκους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης