Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη όλης της Δ. Θεσσαλίας η επέκταση του φυσικού αερίου

ΤΟΠΙΚΑ12.09.2018 | 3:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η σύνδεση κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου, αναμένεται να αλλάξει το ενεργειακό τοπίο όλης της περιοχής. Οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική προσέγγιση αλλά και με την κοινωνική, μιας και μέσα από το φυσικό αέριο, βελτιώνεται σημαντικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών που δοκιμάστηκε ειδικά στην θέρμανση τα τελευταία χρόνια.

Στα Τρίκαλα, αυτές τις μέρες, ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν τις συνδέσεις με τον αγωγό σπιτιών στη Λεπτοκαρυά Τρικάλων και στη γύρω περιοχή. Πρόκειται για μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια, κάθε χειμώνα βυθιζόταν στον καπνό των τζακιών και των σομπών αφού το πετρέλαιο ήταν απλησίαστο. Το ενδιαφέρον λοιπόν από πλευράς των κατοίκων είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ και το Εξοικονομώ  ΙΙ που συνέπεσε η έγκρισή του με την επέκταση του δικτύου, συμβάλει σημαντικά στο να λάβουν την απόφαση να συνδεθούν με το φυσικό αέριο οι κάτοικοι της περιοχής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και τις κατοικίες τους.

Αναβάθμιση συνολικά για τη Δυτική Θεσσαλία

Ο Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας και η έναρξη τροφοδότησης του με φυσικό αέριοι προγραμματίζεται για το 2020, όπως αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

«Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από την Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΕ), ολοένα και περισσότερες περιοχές του εγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προετοιμάζονται για τη διαδικασία τροφοδότησης τους με φυσικό αέριο», αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε ανακοίνωσή της.

Φυσικό αέριο και στην Καλαμπάκα

Το περίπτερο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «φέτος το φθινόπωρο θα ανάψει το φυσικό αέριο στο Ρύσιο, στη Μηχανιώνα, στην Επανωμή, στον Λαγκαδά, στη Χαλάστρα, στα Κουφάλια, στην Ελασσόνα, στον Τύρναβο και στην Καλαμπάκα. Η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση της περιβαλλοντικής και ενεργειακής διπλωματίας με τις επεκτάσεις στον τομέα του αερίου».

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία άλλα και στις νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο δίκτυό της το επόμενο διάστημα.

Το 2018 ξεκίνησε πολύ καλά, μέχρι τον Αύγουστο έχουν υπογράψει 13.000 οικογένειες και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουμε τα 20.000 συμβόλαια» σημείωσε ο κ. Μπακούρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης