Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αμεσα μέτρα του Δήμου Τρικκαίων για την κακοκαιρία – Φιλοξενία πολιτών

ΤΟΠΙΚΑ07.09.2023 | 2:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της φοβερής κακοκαιρίας, του Daniel.
Σε νέα σύσκεψη πριν τα μεσάνυχτα στο Αμαξοστάσιο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικακίων Νίκο Σακκά, τους αντιδημάρχους και όλο το συναρμόδιο προσωπικό, οι προσπάθειες οριστικοποιήθηκαν στα εξής:
1. Εστάλη στις 18:00 περίπου της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, προειδοποιητικό μήνυμα από το “112” της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους των χωριών Αγία Κυριακή, Γλίνος, Μ. Καλύβια, Λόγγος, Ράξα, Φωτάδα (και στον οικισμό Αμμουδιά) για να είναι σε ετοιμότητα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.
2. Εστάλη δεύτερο μήνυμα από το “112” της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, προς κατοίκους των Τρικάλων, να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους των κτηρίων, λόγω εξέλιξης των πλημμυρικών φαινομένων.
3. Σε συνεργασία με τη ΣΜΥ απομακρύνονται κάτοικοι των Μ. Καλυβίων
4. Ο Δήμος Τρικκαίων ανοίγει για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη, τον χώρο του γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Σε αυτό θα μεταφερθούν πολίτες που διαβιούν σε περιοχές της πόλης ή του Δήμου που βρίσκονται σε ισόγεια ή υπόγεια ή έχουν ανάγκη να απομακρυνθούν από επικίνδυνα σημεία.
5. Στον ίδιο χώρο ενδέχεται να φιλοξενηθούν και πολίτες από περιοχές εκτός ορίων και αρμοδιότητας του Δήμου Τρικκαίων.
6. Οσοι/ες στον Δήμο Τρικκαίων έχουν ανάγκη να μεταφερθούν στο 5ο Γυμνάσιο, θα επικοινωνούν με το 2431020000 και θα δηλώνουν τα στοιχεία τους. Θα τους δίνονται σχετικές οδηγίες. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών “20000” λειτουργεί και αυτές τις βραδινές ώρες.
7. Εχουν προσφερθεί θέσεις ανάπαυσης σε ξενοδοχείο των Τρικάλων (ΝΤΙΝΑΣ) για φθιλοξενία πολιτών
8. Εχει ανοίξει ο Ξενώνας Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων
Το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων βρίσκεται επί ποδός για ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που πλήττουν τον τόπο μας.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα καιρικά φαινόμενα κάνοντας το καλύτερο δυνατό, με τη σημαντική συνεργασία και των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης