Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Νέο τοπίο ενόψει των εκλογών διαμόρφωσε η πληθώρα των υποψηφιοτήτων στους δήμους του Νομού

ΤΟΠΙΚΑ06.05.2019 | 1:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τελικά ο «Κλεισθένης» το έκανε το… θαύμα του. Οι υποψηφιότητες… περισσεύουν στους δήμους και στα χωριά. Επτά στα Τρίκαλα, τέσσερις στην Καλαμπάκα, τέσσερις στην Πύλη και πέντε στη Φαρκαδόνα. Κι αυτοί μόνο από υποψηφίους δημάρχους γιατί υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί για τα τοπικά συμβούλια, στα περισσότερα χωριά του Νομού μας.

Με μια πρώτη ματιά ο Σκουρλέτης κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, όπως και το στοίχημα της απεμπλοκής των τοπικών συμβουλίων από τα κεντρικά ψηφοδέλτια για τους δήμους. Τώρα, αν το στοίχημα της συμμετοχής, ελέω απλής αναλογικής, γίνει τροχοπέδη για τη λειτουργία των δήμων, είναι ένα άλλο ζήτημα που θα αποδειχθεί εν καιρώ.

Στο σήμερα, όμως, η πληθώρα των υποψηφίων αυξάνει τις πιθανότητες να «κλειδώσουν» οι δήμαρχοι στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Μια δεύτερη Κυριακή η οποία, ωστόσο, θα είναι περισσότερο αστάθμητη. Χωρίς απαραιτήτως  την «προίκα» των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Με ενδεχόμενες πικρίες αποτυχόντων υποψηφίων συμβούλων να διαμορφώνουν νέους συσχετισμούς και με ένα νέο δεδομένο:  Αυτό των συνεργασιών για την επίτευξη πλειοψηφιών στα νέα δημοτικά συμβούλια που μπορεί να οδηγήσουν σε προγραμματικές συγκλίσεις ή και ευκαιριακές συμμαχίες  και επομένως άμεσες ή έμμεσες στηρίξεις μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Τα παραπάνω διαμορφώνουν νέο τοπίο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις όποιες βεβαιότητες ή έστω προβλέψεις υπήρχαν μέχρι πρότινος στα επιτελεία των υποψηφίων, να δίνουν τη θέση σε περισυλλογή και αναδιάταξη των προεκλογικών στρατηγικών οι οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πληθώρας των υποψηφίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης