Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Αμείωτα τα μέτρα στο ΓΝΤ

ΤΟΠΙΚΑ06.03.2020 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνουν σταδιακά και την εξάπλωση του ιού και σε άλλες περιοχές πλην Θεσσαλονίκης και Αθήνας, τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εντείνονται ώστε να προφυλαχθεί ο κοινωνικός ιστός από μια ενδεχόμενη πανδημία που μπορεί αφενός να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα την ίδια των υγεία των πολιτών αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας στην μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, τα μέτρα είναι σε πλήρη εφαρμογή τηρώντας το πρωτόκολλο. Ήδη έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος, ο οποίος ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο δυσάρεστο σενάριο να μην αρκούν οι αντίστοιχες κλίνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τρικάλων. Μεταξύ των μέτρων είναι και το γεγονός ότι πλέον η  είσοδος στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου γίνεται αποκλειστικά από την πλευρά των επειγόντων περιστατικών ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση και έλεγχος των επισκεπτών ενώ σε πανθεσσαλικό επίπεδο γίνονται όλες οι διεργασίες ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός.

Στα σχολεία η προσοχή όλων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώνονται ο αριθμός των ημερών από τη μέρα της επιστροφής μαθητών σχολείων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ιταλία χωρίς ευτυχώς να έχει προκύψει κάποιο ζήτημα. Ωστόσο, οι επισημάνσεις πολλών στρέφονται τόσο ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων γενικά, όσο και με των προγραμμάτων Erasmus στην περιοχή.

Τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, κρούει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος προτείνει να κλείσουν τώρα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί περαιτέρω ο κοροναϊός.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Παράλληλα τονίζει πως «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης