Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Αναχώρηση για το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2018 | 6:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κόντρα στα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα στείλει και φέτος το μήνυμά του από την Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Ιούλη, με σύνθημα «Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά»!

Ο φετινός προορισμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δεν είναι τυχαίος. Τρία στρατιωτικά αεροδρόμια λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ: Στον ‘Αραξο, στην Ανδραβίδα και το Άκτιο. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ η βάση στον Αραξο προορίζεται για αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ, ενώ στο Ακτιο και την Ανδραβίδα έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη “AWACS” του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τους λαούς απ’τους πολέμους, αλλά είναι αυτό που τους διεξάγει. Το έδειξε στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Εδειξε τις προθέσεις του ήδη στην οξυνόμενη τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια, στις συλλήψεις των 2 αξιωματικών αλλά και παλιότερα, όπως στην εισβολή στην Κύπρο το ’74 κ.α.

Το κάμπινγκ του Διημέρου θα φιλοξενηθεί στον Αλισσό, και η μεγάλη διαδήλωση του Διημέρου θα γίνει στην Πάτρα, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλες αντιπολεμικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου από τον χώρο του πρώην “Κωστάρα” στις 9.00 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής στις οργανώσεις της ΚΝΕ.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης