Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αναφορά Σάκη Παπαδόπουλου για τα Πολιτιστικά Σωματεία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.04.2021 | 6:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αναφορά για το αίτημα Πολιτιστικών Σωματείων των Τρικάλων για ένταξη όλων των ΚΑΔ που αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ώστε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, έκανε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στην αναφορά του κ. Παπαδόπουλου με τίτλο «Αίτημα Πολιτιστικών Σωματείων Τρικάλων για ένταξη όλων των ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ώστε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης» επισυνάπτεται και το σχετικό αίτημα των Συλλόγου και αναφέρεται:

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, εκατοντάδες Πολιτιστικοί Σύλλογοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2020 με αποτέλεσμα τον μηδενισμό των οικονομικών τους οδηγώντας τους σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε αδυναμία ακόμη και στην καταβολή των παγίων εξόδων τους (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη κ.ά).

Συνεπώς είναι σημαντική η άμεση οικονομική στήριξη των πολιτιστικών σωματείων όπως έγινε με πολλές άλλες πληττόμενες δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των Υπουργείων για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης