Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Ανακοίνωση εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες18.03.2020 | 4:12 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

με τις οδηγίες αντιμετωπίσεως της πανδημίας του κορωνοϊού
Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών, συντασσομένη με τις Διατάξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως και την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού COVID-19, και δεδομένης της σοβαροτάτης καταστάσεως, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο κόσμος, και προς αποφυγήν περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων, ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τα κάτωθι:
1) Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας ουδεμία ιερά Ακολουθία ή θεία Λειτουργία θα τελείται μέχρι τις 30 Μαρτίου.
2) Όλοι οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοικτοί για να μπορεί κάθε πιστός να εισέρχεται για ατομική προσευχή.
3) Αναβάλλονται προσωρινώς όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως.
4) Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου.
5) Καλούνται, επίσης, όσοι το ανωτέρω διάστημα οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.
6) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος καθόλο το διάστημα αυτό, θα τελεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς τη συμμετοχή χριστιανών τους Χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή στις 7, τη Θεία Λειτουργία και το Θειο Κήρυγμα κάθε Κυριακή και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 9 με μοναδικό σκοπό να αναμεταδίδονται εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» μέσω της συχνότητος των 102 FM.
Επίσης καθημερινά θα αναμεταδίδεται το απόγευμα στις 7 η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop