Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Ανακοινώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ06.09.2022 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την «εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα παραχωρήσουν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ισόγειο επί της οδού Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα.

Στη ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και αρμόδιους υπουργούς για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού εξετάστηκαν:

  1. Οι συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και
  2. Τα σενάρια για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Ως προς το πρώτο σκέλος, οι πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν πως διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα στη διεθνή αγορά φορτίων LNG προκειμένου η Ελλάδα να καλύπτει τις ανάγκες της για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αγωγός Nord Stream 1 θα παραμένει κλειστός και ο αγωγός Turk Stream ανοικτός.

Ως προς το δεύτερο σκέλος στο τραπέζι έπεσαν διάφορα σενάρια για την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών τους επόμενους χειμερινούς μήνες. Δηλαδή, της ενίσχυσης των λογαριασμών ρεύματος και των δαπανών θέρμανσης.

Ωστόσο, συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν καθώς τα μέτρα επιχορήγησης θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τις αποφάσεις της Κομισιόν και των 27 υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης της ολοένα και αυξανόμενης ενεργειακής κρίσης που πυροδοτεί το Κρεμλίνο με τη διακοπή της παροχής αερίου.

Η πίεση στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία, θα γίνει ορατή -σύμφωνα με το euro2day.gr– και θα σημάνει συναγερμός σε δύο περιπτώσεις.

Εάν και εφόσον τεθεί φραγή και στη δίοδο τροφοδοσίας ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας, δηλαδή, στον Turk Stream

Εάν γίνει υποχρεωτική για όλα τα κράτη-μέλη η μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου τους χειμερινούς μήνες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης