Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

 Ανακοίνωση ειδικών περιοριστικών μέτρων στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες06.03.2021 | 1:27 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ
Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από την Πέμπτη 4-03-2021 και μέχρι νεωτέρας. Τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».
Κατόπιν τούτου:
α) τίθεται ανώτατο όριο εννέα (9) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε ακολουθία εντός του Ιερού Ναού και Μυστηρίων, όπως γάμων, βαπτίσεων, εξοδίων ακολουθιών και μνημοσύνων.
β) Η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα τηρεί την αναλογία ένα πρόσωπο ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστη απόσταση ενάμιση (2) μέτρων μεταξύ των.
γ) Η επιβολή της μάσκας προστασίας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική για όλους εκτός του ιερέως και των ιεροψαλτών.
Για τη μετάβασή σε χώρο λατρείας ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει μήνυμα SMS στον ειδικό αριθμό 13033 με τον αριθμό 5 ή συμπληρώνει την έντυπη βεβαίωση μετακίνησης τύπου Β΄ ομοίως με τον αριθμό 5.
Παρακαλούμε το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως εφαρμόσει τα ως άνω μέτρα εντός των Ιερών Ναών, όπως και στους αυλείους χώρους  και να τηρούνται οι μεταξύ των πιστών αποστάσεις.
Με ακλόνητη την πίστη στη Θεία Πρόνοια ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τις πρεσβείες πάντων των εν Τρίκκη Αγίων, γρήγορα να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας και η υφήλιος.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή