Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ23.02.2023 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αγωνιστές όχι στα λόγια αλλά στην πράξη χαρακτηρίζονται οι υποψήφιοι βουλευτές Τρικάλων του ΚΚΕ. Άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν καθημερινές μάχες, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, που μπαίνουν μπροστά για την διεκδίκηση βασικών εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Η εξάδα των υποψηφίων παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μουσείο Τσιτσάνη, ένα ψηφοδέλτιο λαμπρών αγωνιστών και αγωνιστριών, αφιερωμένων στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού.

Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων στους λαϊκούς μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται, καθώς και στα δημοτικά συμβούλια, στο κοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων απαρτίζεται από τους:

  1. Γιώργο Καϊκη του Ευαγγέλου, 60 ετών, καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων από το 2002, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρικκαίων. Βαλκανιονίκης στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου.
  2. Αχιλλέα Κανταρτζή του Κλεομένη, 64 ετών, δικηγόρο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΚΕ, πρώην βουλευτή.
  3. Γεωργία Καπέτη του Παντελή, 36 ετών, φιλόλογος. Απόφοιτη του τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας, μέλος της ΟΙΕΛΕ.
  4. Γιώργο Λιατίφη του Δημητρίου, 40 ετών, Μηχανολόγο Μηχανικό. πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, μέλος της διοίκησης της ΟΓΤΠ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
  5. Λάμπρος Ντουρλιός του Νικολάου 44 ετών, μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος του ΤΕΕ, ελεύθερο επαγγελματία, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Θεσσαλίας, δημοτικό σύμβουλο Τρικκαίων.
  6. Έφη Στάμου του Ελευθερίου, 50 ετών δικηγόρο.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από το γραμματέα της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

«Ο λαός έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εμπιστευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ, αφού με τους κομμουνιστές κι άλλους αγωνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο δρόμο του αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός για πολλοστή φορά την κρίση του συστήματος, για να διεκδικήσει μέτρα προστασίας της ζωής του στην περίοδο της πανδημίας, για να εξασφαλίσει σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά του, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά είδη για την ζωή μας», σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Πλέον οι υποψήφιοι βουλευτές καθώς επίσης και στελέχη του κόμματος εξορμούν στην πόλη και τα χωριά για να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης