Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

«Ανακτήσαμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.07.2020 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρά τις πρωτοφανείς περιπέτειες η συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ επιβεβαιώνει το κεντρικό σύνθημα πως «οι Έλληνες μπορούμε ενωμένοι» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τον ένα χρόνο από την εκλογική νίκη του 2019.

«Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, έχουν γίνει άλματα προόδου στην Ελλάδα. Και αυτά τα άλματα δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν μετά από σκληρή δουλειά και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.

Η παγκόσμια συγκυρία επιβάλει σεμνότητα και χαμηλούς τόνους. Αλλά η πορεία της χώρας και τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία και ελπίδα» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Το έργο της κυβέρνησης είναι πολύ πυκνό για να χωρέσει σε ένα μικρό βίντεο. Εστιάζουμε στη συλλογική εμπειρία των πολιτών όπως τη διαμόρφωσαν οι δύο μεγάλες κρίσης του Έβρου και του κοροναϊού, αλλά και την εντυπωσιακή πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κράτους.

Και δίνουμε έμφαση στην τήρηση μίας μεγάλης υπόσχεσης που κάναμε στις εκλογές του Ιουλίου. Επιβεβαιώσαμε το κεντρικό μας σύνθημα: πως οι Έλληνες, Ενωμένοι Μπορούμε. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό κέρδος για την Πατρίδα μας».

Αναρτώντας δε ένα επετειακό βίντεο στο twitter ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «πριν από ένα χρόνο, λίγοι θα περίμεναν πως μέσα από πρωτοφανείς περιπέτειες θα χτίζαμε και πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ότι θα πιστεύαμε, ξανά, πως Ενωμένοι Μπορούμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

 

Συνάντηση με ΠτΔ

Την ελπίδα τους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής να κλείσει το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό μέγαρο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το θέμα αυτό ως μια ευκαιρία για την εξεύρεση κοινών σημείων συνεννόησης του πολιτικού συστήματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και προέτρεψε προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής Πισαρίδη ως το τέλος της εβδομάδας και την εκπόνηση ως τις 15 Οκτωβρίου του εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ