Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο ο ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ22.11.2019 | 5:17 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φαίνεται ότι το ΙΚΑ ήταν από τα λίγα ταμεία που κατάφεραν να κρατηθούν όρθια στην κρίση, αλλά και να εξυπηρετούν σε ένα σημαντικά καλό βαθμό τις ανάγκες των ασφαλισμένων του. Με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, και τη συνένωση πολλών υπηρεσιών και παροχών με άλλα ταμεία, κατάφερε να συνδράμει και εκεί.

Όπως στην περίπτωση του ΟΓΑ ο οποίος βέβαια παραμένει πολύπαθος μιας και το πρόβλημα, σε επίπεδο Θεσσαλίας τουλάχιστον, έγκειται στη σημαντική έλλειψη προσωπικού. Για το λόγο αυτό, οι υπάλληλοι (πρώην ΙΚΑ) ΕΦΚΑ, ανέλαβαν ένα μεγάλο μέρος εργασιών όπως είναι η απόδοση των εξόδων κηδείας. Κι αν αυτό φαίνεται λίγο, να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν είχαν δοθεί από το 2016…

Το θέμα πλέον είναι η σταθεροποίηση του ασφαλιστικού, και επιτέλους, να οριστούν συγκεκριμένες διατάξεις και αρμοδιότητες αλλά και να καθοριστούν σημαντικές παράμετροι που αφορούν κυρίως τη συνταξιοδότηση. Μέχρι σήμερα, όλα έχουν αλλάξει αλλά ταυτόχρονα όλα βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση. Οι υπηρεσίες βέβαια λειτουργούν κανονικά, και δη στα Τρίκαλα, όμως μένουν να γίνουν σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και κατ’επέκταση της πλήρης διαμόρφωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Δίνουν… αλλά δεν παίρνουν συντάξεις

Ομαλά κυλάει η συνταξιοδότηση και η ανταπόκριση στα αιτήματα των ασφαλισμένων. Το παράδοξο στην υπόθεση, είναι ότι ενώ βγαίνουν οι συντάξεις των εργαζομένων στους υπόλοιπους κλάδους, δεν εκδίδονται αποφάσεις μόνιμων συντάξεων σε εργαζόμενους του πρώην ΙΚΑ. Από το 2016 μέχρι σήμερα, όσοι εργαζόμενοι πήραν το δρόμο της σύνταξης, τους δόθηκε προσωρινή και αναμένουν την τελική κρίση του ποσού που θα λάβουν σε μόνιμη βάση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης