Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Ο… αρραβώνας Τσιλιμίγκα με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε χωρίς προγραμματική συμφωνία και με τον έτερο… συμπέθερο, δηλαδή, το ΚΙΝΑΛ να… ποδαρίζει από τα παρασκήνια

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τσιλιμίγκας – Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό ενός αναμενόμενου διαζυγίου

ΤΟΠΙΚΑ07.05.2019 | 5:45 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Δεν ξέρω τι λένε οι μεν για τους δε, για τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες  στο συνδυασμό του Τσιλιμίγκα. Ή για να ακριβολογώ, ξέρω αυτά που λένε (με βάση τις δηλώσεις τους και αυτά που λένε άλλοι γι’ αυτούς) αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Στο ποιος ήθελε (αν ήθελε) να κόψει ποιον, για ποιους λόγους και με ποιες αιτιολογίες. Ειδικά για τις… αιτιολογίες ακούγονται πολλά (ως ψίθυροι τις τελευταίες ώρες) ορισμένα από τα οποία σηκώνουν και μηνύσεις.

…Ας είναι όμως… Το ζήτημα δεν είναι στις ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και σ’ αυτές τις εκλογές και θα υπάρχουν όσο υπάρχουν εκλογές. Κάποιοι θα θέλουν να… κόψουν κάποιους για να ευνοηθούν οι δικές τους υποψηφιότητες. Ανάλογες τακτικές διαπιστώνομαι και σε άλλους συνδυασμούς που εμφανίζονται αποδυναμωμένοι σ’ αυτές τις εκλογές για να… φύγουν κάποιοι άλλοι ψηλά για να καπαρώσουν θέση στο εθνικό ψηφοδέλτιο. Όνομα και μη χωριό…

Κακά τα ψέματα, οι εκλογές δεν είναι για Αγίους.  Το… σπορ προσφέρεται για αντιαθλητικά φάουλ. Τι χρειάζεται για να αποφεύγονται αυτά; Ξεκάθαροι κανόνες εντός της ομάδας και ένας ενεργός προπονητής. Στην περίπτωση του συνδυασμού του κ. Τσιλιμίγκα απουσιάζουν και τα δυο. Ο… αρραβώνας Τσιλιμίγκα με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε χωρίς προγραμματική συμφωνία και με τον έτερο… συμπέθερο, δηλαδή, το ΚΙΝΑΛ να… ποδαρίζει από τα παρασκήνια. Από την άλλη, ο ίδιος ο κ. Τσιλιμίγκας  μπορεί να είναι χρυσός, καλός και άριστος επιστήμονας που χαίρει άκρας εκτίμησης (κυρίως στη Λάρισα  που τον ξέρουν καλύτερα) ωστόσο, το άφησε στον αυτόματο πιλότο.

Το αποτέλεσμα είναι να ψάχνουν στο… παραπέντε υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑιους, επιστρατεύοντας μέχρι και  τη… φωνή του τοπικού ΠΑΣΟΚ Ελένη Καπογιώργου η οποία το σκέφτεται.

Υποσημείωση: Όσοι με βάση όλα αυτά σπεύσουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα ας περιμένουν λιγάκι. Οι περιφερειακές εκλογές θα κριθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης