Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Χιλιάδες οι ενδιαφερόμενοι και στην περιοχή μας

Αναμένονται νέα προγράμματα για ανέργους

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2018 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε μια θέση μέσω προγράμματος απασχόλησης ελπίζουν χιλιάδες Τρικαλινοί άνεργοι κάθε ηλικίας.  Σύμφωνα με όσα εξαγγέλλονται, δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί στους δήμους και και στην περιφέρειά μας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους. Στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας. Οι θέσεις θα καθοριστούν με βάση των σχεδίων που καταθέτουν οι δήμοι και οι περιφέρειες για συγκεκριμένα έργα.

Φαίνεται ότι τα προγράμματα έχουν επιδράσει σημαντικά στα ποσοστά της ανεργίας για τη Θεσσαλία. Από το 2014 η ανεργία έχει μειωθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από το 26% στο 19%, ποσοστό που βέβαια παραμένει υψηλό.  Εν τω μεταξύ, αναμένονται μεταξύ 18 και 29 ετών, 10.000 προσλήψεις πανελλαδικά, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον κοινωνικό – οικονομικό τομέα, αλλά και νέα προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους, επιχορήγησης για να ξεκινήσουν νέα δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα για τους νέους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αφορά 5.000 επιχορηγήσεις.

Βέβαια, μπροστά στο ενδεχόμενο της απασχόλησης έστω και μέσω voucher σε δήμους, προφανώς ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει την αντίστοιχη προτίμηση από τους ανέργους, μιας και οι εργασιακές συνθήκες δεν είναι εγγυημένες. Οπότε, το βάρος και η αναμονή πέφτει στις θέσεις που αφορούν δήμους, οργανισμούς κοκ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης