Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αναμονή για την έναρξη των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ

ΤΟΠΙΚΑ26.04.2023 | 7:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν, θα εκδοθούν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι και θα εκκινήσει και η νέα δήλωση ΟΣΔΕ 2023 με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά.

Κατά τον υπουργό, βάσει της ανακοίνωσης του ΓΕΩΤΕΕ, οι όποιες καθυστερήσεις στην έναρξη του ΟΣΔΕ οφείλονται στο γεγονός ότι η εν λόγω θεσμική αλλαγή που επιτεύχθηκε για μεγαλύτερη αυτοδυναμία και αυτάρκεια του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μην εξαρτάται η λειτουργία του, σε μεγάλο βαθμό, από άλλους φορείς, χρειάζεται το χρόνο της για να αποδώσει.

Την ίδια ώρα, μελετητές και αγρότες «κάθονται» σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς υπάρχει μία σημαντική καθυστέρηση, αφού η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ έχει ξεκινήσει από 1/1/23, αλλά ακόμη το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα οικολογικά σχήματα, τα οποία αντικαθιστούν το πρασίνισμα και είναι η χρηματοδοτική πηγή που θα δώσει μία σημαντική extra ενίσχυση, εκτός της ενιαίας.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζονται. Απλήρωτοι φαίνεται να είναι όσοι περιλαμβάνονται στο δείγμα τηλεπισκόπησης (ανεξάρτητα αν τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν αρνητικά ή θετικά), καθώς και ένας αριθμός παραγωγών για τους οποίους ούτε τα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση. Πάντως, επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι στην εφαρμογή της ΕΑΕ 2022 δεν μπορεί κάποιος να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των πληρωμών!
Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα πληρώθηκαν οι Συνδεδεμένες για την καλλιέργεια μήλων, σπαραγγιών, σκληρού σίτου, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών σανοδοτικών ψυχανθών, βιομηχανικής ντομάτας, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, καρπών με κέλυφος, βρώσιμων οσπρίων, ρυζιού και για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση. Επιπλέον, καταβλήθηκαν ενισχύσεις de minimis (ξηρά μη μεταποιημένα σύκα, ροδάκινα/βερίκοκα) και πολεμοενίσχυση για μήλα και κάστανα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης