Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

Αναπαράσταση της «Δρακοκτονίας» στο Πετρωτό

ΤΟΠΙΚΑ24.04.2023 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Άγιο Γεώργιο αναβίωσε το πρωί της Κυριακής στο Πετρωτό. Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού, ήρθε να αναβιώσει το έθιμο της Δρακοκτονίας, που είναι συνυφασμένο με τον βίο του Αγίου Γεωργίου. Το έθιμο της Δρακοκτονίας αναβίωσε στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τιμώντας τον εορτασμό και την μνήμη του.
Στον εξωτερικό χώρο του Ναού μετά τη Θεία Λειτουργία διεξήχθη, το έθιμο, το οποίο προσέλκυσε τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών.
Τον Άγιο και την συνοδεία αυτού υποδύθηκαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι καβαλώντας τα άλογα και με την ένδυση της εποχής, κατάφεραν να σκοτώσουν το δράκο και να σώσουν τη βασιλοπούλα.
Το έθιμο διεξάγεται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή του Αγίου, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του. Συγκεντρώνει τα βλέμματα μεγάλου αριθμού κατοίκων που καταφθάνουν στο εξωτερικό της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν την αναβίωση.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης του εθίμου τη σκυτάλη ανέβαλαν τα χορευτικά τμήματα των χοροδιδασκάλων Γιάννας Αλεξίου και Θεόδωρου Αλεξίου, που παρουσίασαν τοπικούς χορούς.
Στους επισκέπτες προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία. Καταλήγοντας αξίζει να αναφερθεί ότι το έθιμο διεξάγεται από το 2019 με μια μικρή παύση λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης