Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ29.08.2018 | 7:03 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Η ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας χτύπησε κόκκινο. Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν πραγματικά δεν μπορούν να αποτυπωθούν μέσα σ’ ένα ρεπορτάζ, μιας και το λεξιλόγιο, οι κινήσεις από πλευράς συμβούλων προς άλλους, και γενικά τα όσα ειπώθηκαν, πραγματικά λυπούν.

Αφορμή στάθηκε, η σύναψη δανείου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. με την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, όπως και οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, σχετικά με τις οφειλές και το διακανονισμό από αιρετούς προς τη ΔΕΥΑΦ .

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα δάνειο συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, από το οποίο, οι 220.000 ευρώ θα καλύψουν την αποπληρωμή έργων ύδρευσης – αποχέτευσης σε χωριά της Φαρκαδόνας, ενώ οι 180.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν αν προκύψει ανάγκη. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό θα μένει ανοιχτό και στη διάθεση της ΔΕΥΑΦ.

Ο κ. Μεριβάκης αναφέρθηκε σ’ όλα τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, καλώντας το Σώμα να ψηφίσει την έγκριση του δανείου, καθώς τα έσοδα της ΔΕΥΑΦ δεν αρκούν για την αποπληρωμή. Σε διαφορετική περίπτωση επανέλαβε αρκετές φορές τα έργα σταματούν την επόμενη ημέρα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στάθηκε στο έργο του Βιολογικού της Οιχαλίας, τονίζοντας ότι αν δεν ληφθεί το δάνειο, το έργο που βρίσκεται στην τελευταία φάση, αυτή των συνδέσεων, σταματά και θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο κράτος.

Φτάνει να υπογραμμιστεί ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΦ από τους λογαριασμούς ύδρευσης αρκούν μονάχα για την πληρωμή των υπαλλήλων και τη ΔΕΗ.

Το «χορό» των αντιδράσεων άνοιξε ο κ. Βαγγέλης Ζαφείρης, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση που διέπει σήμερα την ΔΕΥΑΦ.

«Γιατί η ύδρευση είναι χρεωμένη, όταν υπήρξαν αυξήσεις στα τιμολόγια; Βλέπω κακοδιαχείριση.», ήταν μερικά από τα λόγια του κ. Ζαφείρη.

«Οι αυξήσεις που κάναμε στα τιμολόγια ψηφίστηκαν από όλους μας, όπως κι από σένα», απάντησε ο δήμαρχος.

Στην συνεδρίαση παραβρισκόταν και η προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ κα Δέσποινα Μπότη. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως και κάποιοι της συμπολίτευσης, ζήτησαν ενημέρωση από την ίδια. Ο κ. Μεριβάκης, απατώντας, τους είπε ότι μπορεί να τους λύσει κάθε είδους απορία ο ίδιος.

Τα λεγόμενα του δημάρχου προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κ. Γεωργολόπουλου.

«Θεωρώ ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Γιατί δεν αφήνεται την διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ να μας ενημερώσει;», τόνισε ο κ. Γεωργολόπουλος. Ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με οφειλές αιρετών προς τη ΔΕΥΑΦ από λογαριασμούς ύδρευσης, οι οποίες μάλιστα όπως είπε «είναι ρυθμισμένες».

«Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑΦ. Ο προσωπικός σας λογαριασμός δήμαρχε είναι ρυθμισμένος; Του αντιδημάρχου του κ. Καραμάνου είναι ρυθμισμένος;», ανέφερε ο κ. Γεωργολόπουλος.

Οι καταγγελίες του κ. Γεωργολόπουλου πυροδότησαν την ατμόσφαιρα, την στιγμή που ο δήμαρχος επιβεβαίωνε την προσωπική, ρυθμισμένη οφειλή 200 ευρώ, όπως είπε.

Ο κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου βγήκε εκτός ελέγχου, καλώντας δήμαρχο και αντιδήμαρχο να παραιτηθούν, μάλιστα χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. «Όσοι χρωστάτε να παρατηθείτε…».

Οι επαναλαμβανόμενες αιτιάσεις για να λάβει το λόγο η προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ κα Δέσποινα Μπότη, βρήκαν αποδέκτη, μιας και στην ίδια δόθηκε ο λόγος.

Βέβαια υπήρξε και η διαφορετική άποψη από τον κ. Μεριβάκη.

«Η κα Μπότη δεν θέλει να εκπροσωπήσει ως στέλεχος της ΔΕΥΑΦ. Απλά θέλει να κάνει πολιτική αντιπαράθεση, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεται για το Δήμο Φαρκαδόνας και καλά κάνει», τόνισε ο κ. Μεριβάκης.

«Το αν θέλω να είμαι υποψήφια δήμαρχος θα το δείξει ο χρόνος. Τα έργα που ξεκίνησαν πρέπει να γίνουν. Είμαι υπέρ της συνέχισης των έργων. Αν θέλετε να πάρετε το δάνειο πάρτε το, αλλά να μπει πραγματικός εγγυητής ο Δήμος», τόνισε η προϊσταμένη.

Η προϊσταμένη μιλώντας με αριθμούς περιέγραψε την επικρατούσα κατάσταση, περιγράφοντας τα έξοδα της ΔΕΥΑΦ, όπως επίσης και την απαίτηση προηγούμενου δανείου του 2008 195.000 ευρώ το οποίο δεν μπορεί να πληρωθεί.

Η ένταση που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση, και το θέμα να ψηφιστεί χωρίς να λαμβάνει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020