Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

«Ανάπτυξη με παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία δεν υπάρχει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.02.2020 | 4:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για περικοπές των σχολικών γευμάτων εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «ανάπτυξη με παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία δεν υπάρχει».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αποδομήσει σε επίπεδο κοινωνικού προφίλ τον πρωθυπουργό με αφορμή το περιστατικό της Ηλείας, και σε συνέχεια της δήλωσής του για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισημαίνει ότι «επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι αποτελεσματικό όταν πρόκειται να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα εργοδότες και βιομήχανοι» ενώ «αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές».

«Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας.

Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι’ αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό.

Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για «ευημερία και ανάπτυξη για όλους», ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει», τονίζει μεταξύ άλλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020