Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Ιδιαιτέρως, για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, και συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία λήξης των αντιρρήσεων είναι η 7η Νοεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη

Ανάρτηση δασικών χαρτών και προθεσμίες για υποβολή αντιρρήσεων από τρικαλινούς

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2018 | 7:57 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Σε ανακοίνωση ανάρτησης του Δασικού Χάρτη του συνόλου περιοχής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του, προέβη η δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο  Δήμος Τρικκαίων γνωστοποιεί πως, με βάση έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει γνώση, μέσω της προαναφερόμενης διαδρομής της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Αντιρρήσεις

Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και στη διαδρομή   https://www.ktimanet.gr/C8tizenWebApp/lnfoDasika Paae.aspx. με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, σε διαδικτυακή εφαρμογή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 105 ημερών.

Ημερομηνία έναρξης των αντιρρήσεων είναι η 6η Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή, και λήξης η 18η  Οκτωβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Παράταση

Ιδιαιτέρως, για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, και συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία λήξης των αντιρρήσεων είναι η 7ηΝοεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά τη αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη, εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έχουν:

– φυσικά και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου,

– το Ελληνικό Δημόσιο

– οι οικείοι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα, στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.

Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει:

– κάθε φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο ή O.T.A.

 

– Περιβαλλοντική Οργάνωση

 

– άλλα Νομικά Πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στους σκοπούς των

οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για το παραδεκτό των αντιρρήσεων απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους, το οποίο είναι ανάλογο του εμβαδού της έκτασης.

Για την ενημέρωση του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων. στην ΠΕ Τρικάλων θα λειτουργήσουν

Σημεία ανάρτησης

Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης τού Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), τα οποία βρίσκονται:

 

  1. ΣΥΑΔΧ Τρικάλων, με έδρα το γραφείο 301 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Βασιλείου Τσιτσάνη 31, (3ος όροφος)

42132, ΤΡΙΚΑΛΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: 24310 46301

FAX: 2431046353

e-mail: syadxtrikfar@gmail.com

 

  1. ΣΥΑΔΧ Τρικάλων, με έδρα το γραφείο 301 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Βασιλείου Τσιτσάνη 31, (3ος όροφος)

42132, ΤΡΙΚΑΛΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: 24310 46301

FAX: 2431046353

e-mail: syadxpylis@gmail.com

 

  1. ΣΥΑΔΧ Καλαμπάκας, με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείο Καλαμπάκας

Ομογενών Αμερικής 1,

42200, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: 24320 22690

FAX: 2432075970

e-mail: syadxkalampakas@gmail.com

Η λειτουργία του ΣΥΑΔΧ είναι καθημερινή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 07:00 έως 15:00.

Εκτός των προαναφερόμενων ΣΥΑΔΧ, πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και τον τρόπο υποβολής των αντιρρήσεων θα δύναται να γίνεται επιπλέον στο Γραφείο Πληροφόρησης, με έδρα: Τη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων (3ος όροφος), Κολοκοτρώνη 30, 42132, Τρίκαλα.

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2431043461 και 2431043462. Φαξ: 2431043469.

 

Ο σύνδεσμος για τον αναρτημένο δασικό χάρτη έχει αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας www.ypeka.gr καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας www.apdthest.gov.gr

 

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, www.trikalacity.gr

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης