Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για το Αναπτυξιακό Σχέδιο Μεσοχώρας

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2019 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το δρόμο της εκπόνησης παίρνει το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της ευρύτερης περιοχής της Μεσοχώρας με αξιοποίηση του ταμιευτήρα του υδροηλεκτρικού έργου της περιοχής, μετά και την προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης μέσω ανοιχτής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΗ, ωστόσο τη διαδικασία του διαγωνισμού έχει αναλάβει ο δήμος Πύλης. Είναι ένα βήμα που πρώτη φορά συμβαίνει στη διαδρομή του εν λόγω φαραωνικού έργου, που μέχρι σήμερα έχει σταθεί αφορμή για μεγάλες συγκρούσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ωστόσο, ο δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, δηλώνει σίγουρος για την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του φράγματος, επισημαίνοντας ότι με τον εν λόγω διαγωνισμό, θα φανεί η χρησιμότητα όχι μόνο στην κατεύθυνση της ενεργειακής πολιτικής αλλά και στην κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το τελευταίο, είναι και το σημείο που πραγματεύεται η εν λόγω μελέτη. Με την ολοκλήρωσή της, θα υπάρχει μία σαφή εικόνα για δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, και πώς αυτές θα κατανεμηθούν με βάση τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία του φράγματος.

Μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Μαράβας, ανέφερε  σχετικά, «Είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για την περιοχή μας γιατί μετά την μελέτη, θα έχουμε πλήρη εικόνα για το πώς θα είναι για ολόκληρες δεκαετίες μετά το έργο. Πρώτη φορά, έχουμε καταφέρει ως δήμος να προβούμε σε μια τέτοια κίνηση που θα αποτελέσει πρόταση και παράλληλα θα θέσει σε πιο στέρεες βάσεις το θέμα του φράγματος της Μεσοχώρας» Συμπληρώνοντας, Μέλημά μας είναι πλέον η κάλυψη των κατακλυζόμενων συμπολιτών μας» βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης