Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αναστάσιμη Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου

Ανακοινώσεις διάφορες24.04.2022 | 2:26 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΠΑΣΧΑ 2022
Ἀριθ Πρωτ. 222/2022
ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ἀριθ. 41
Ἀγαπητά μου παιδιά ἐν Κυρίῳ ἀναστάντι,
Αὐτή τη χρονιά το Πάσχα ἦρθε και πάλι μέσα στη δίνη τῆς πανδημίας ἀπό τόν φονικό ἰό τοῦ κορωνοϊοῦ, που ὅλα δείχνουν ὅτι, ἴσως ὁδεύει προς το τέλος της.
Ὡστόσο, ἐκεῖ που ἡ χαρά προσπαθεῖ δειλά-δειλά να κάνει την ἐμφάνισή της, μαῦρα σύννεφα και γοερά τύμπανα πολέμου καλύπτουν την ὑπ᾿ οὐρανόν. Ἐμφανής ἀπειλή ἄνωθεν τῶν κεφαλῶν μας, πιέζει ὁλόκληρη την ὕπαρξή μας και μᾶς ὠθεῖ να σκεφτόμαστε τη δυστυχία που μέλλει να ἐξαπλωθεῖ σε ὅλο τον κόσμο ἐξαιτίας τοῦ ἐγωϊσμοῦ, τῆς ἀδιαλλαξίας και τῶν συμφερόντων τῶν ἰσχυρῶν τῆς γῆς.
Ἡ σκέψη μας στρέφεται στους ἀθώους ἀμάχους, που κατακρεουργοῦνται δίχως ἔλεος. Στα ἄπραγα παιδιά, που βασανίζονται χωρίς οἶκτο. Στην ἀνθρώπινη ζωή, που σκυλεύεται φθηνά ἡ ἀξία της καΙ ἡ ἀξιοπρέπειά της. Στη φρίκη, που βιώνεται στις πόλεις που μετατράπηκαν σε φαντάσματα και ἄνυδρες ἐρήμους. Ἀκόμη και στους στρατιῶτες – πολεμιστές, που δεν γνωρίζουν, και ποτέ δεν θα μάθουν, για ποιο σκοπό δολοφονοῦν.
Ἀποτροπιασμός, ἀπογοήτευση, ἀπέχθεια και βδελυγμία ! Πανικός, φόβος και ἀβεβαιότητα !
Πῶς ἀλλιῶς να περιγράψει κάποιος τα συναισθήματά του;
Ἠ ἀνάσταση ὅμως τοῦ Χριστοῦ εἶναι γεγονός. Και μᾶς γεμίζει με ἐλπίδα. Ἐλπίδα για φῶς στις ψυχες τῶν ἀνθρώπων. Ἐλπίδα για την καταλλαγή και την ΕΙΡΗΝΗ, σε τοῦτον τον πολυβασανισμένο και αἱματοβαμμένο κόσμο.
Ἀνέστη Χριστός Ἀδελφοί μου, και ζωή πολιτεύεται. Δηλαδή, με την Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ ἡ ζω’η βασιλεύει παντοῦ. Λαμβάνει ἀξία και ἀποκτᾶ σεβασμό και βαρύτητα.
Ὅποιος βιώνει τήν Ἀνάσταση γνωρίζει καλά πως ὁ «ἄλλος» ἔχει την ἴδια ἀξία με αὐτόν, δικαιοῦται τα ἴδια ἀκριβῶς προνόμοια, ὡς ἴσος και ἰσότιμος. Ὅτι ἡ ἀνθρώπινη ἀξιοπρέπεια εἶναι ἀπαραβίαστη και ἀποτελεῖ κύριο συστατικό πολιτισμοῦ τῆς κοινωνίας μας.
Ζῆστε την Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ! Πῶς; Με ποιον τρόπο;
Μεταλάβετε τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων!
Ἀφῆστε το πανάγιο Αἷμα τοῦ Λυτρωτοῦ να τρέξει στις φλέβες σας και να ἁγιάσει ὅλο σας το εἶναι!
Μόνο ἔτσι θα σκηνώσει ὁ Θεος μέσα στην καρδιά μας. Και μόνο με τον τρόπο αὐτόν θα μάθουμε να ἀγαπᾶμε, ἐπειδή ἡ Χάρις τοῦ Κυρίου θα μᾶς μεταμορφώσει. Θα κατανοήσουμε τη ζωή «ἀλλιῶς». Θα γαληνεύσει ἡ ψυχή μας και ἡ γαλήνη αὐτή θα πλημμυρίσει και τους δίπλα μας. Ἔτσι, ὁ κόσμος θα εἰρηνεύσει, μόνον ἔτσι ὁ κόσμος θα ἀλλάξει.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ
Ἐν Καλαμπάκᾳ τῇ 24ῃ Ἀπριλίου 2022
Μετά πατρικῶν ἀναστασίμων εὐχῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ 
 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης