Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Αναστασίου: «Φεύγω γεμάτος, προσπάθησα για το καλύτερο»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ03.03.2021 | 12:09 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Ο ‘Ακης Αναστασίου έπειτα από μία επιτυχημένη παρουσία 3,5 σχεδόν ετών ως Αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού, αποχώρησε πρόσφατα από το συγκεκριμένο πόστο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV10 και την αθλητική εκπομπή «η εξέδρα της Δευτέρας» αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο επί θητείας του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, κάνοντας έτσι ένα μίνι απολογισμό της παρουσίας του στην Αντιδημαρχία.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο αθλητικό κέντρο της Σωτήρας που θα αποτελέσει σύντομα το νέο σπίτι του Α.Ο Τρίκαλα, στο δημοτικό στάδιο, το δημοτικό κλειστό, το πάρκο του Αγίου Γεωργίου, ενώ μίλησε για τα συναισθήματά του αποχωρώντας από το εν λόγω πόστο και φυσικά τη μεγάλη αγάπη του, τον Α.Ο Τρίκαλα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ‘Ακης Αναστασίου αναφορικά με:
-Το αθλητικό κέντρο του Α.Ο Τρίκαλα στη Σωτήρα:
Από το 2017 που ανέλαβα Αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού προσπαθήσαμε όλη η ομάδα να είμαστε κοντά στον πολίτη και να λύνουμε καθημερινά προβλήματα που υπήρχαν στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ιδιαίτερα στον αθλητισμό ρίξαμε αρκετά μεγάλη βάση, όπου επιτέλους ξεμπλόκαρε το θέμα με το αθλητικό κέντρο του Α.Ο Τρίκαλα, που το θεωρώ ένα όνειρο και για μένα και ιδιαίτερα όταν είμαι στη θέση του Αντιδημάρχου να εκπληρώνεται ένα τέτοιο έργο για την ομάδα του Α.Ο Τρίκαλα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και είναι κάτι που πραγματικά μέσα στην καρδιά μου.
-Για την πορεία του έργου στη Σωτήρα και τι ακριβώς περιλαμβάνει:
«Αυτό το έργο είχε δυο υποέργα. ‘Ένα του Δήμου Τρικκαίων και ένα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου εντός της έκτασης, δηλαδή των παλιών γηπέδων της ΕΠΣΤ. Είναι αυτόματα ποτιζόμενα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τις ακαδημίες και η περιφέρεια Θεσσαλίας που κατασκεύασε τα αποδυτήρια και έχουμε δημιουργήσει ένα στολίδι. Το αθλητικό έργο είναι κατά 90% έτοιμο γιατί υπάρχουν μικρά τεχνικά προβλήματα με τους φωτισμούς αλλά όλα αυτά έχουν λυθεί και πιστεύω ότι από τις αρχές του Καλοκαιριού, αν το επιτρέπει και η κατάσταση που βιώνουμε τα παιδιά της ακαδημίας του Α.Ο Τρίκαλα θα μπορέσουν να χαρούν το νέο τους σπίτι.
-Για όλες τις βελτιωτικές εργασίες στο δημοτικό στάδιο:
«Πρέπει να πούμε ότι στο στάδιο έχει γίνει ένα τρομερό lifting. Ξεκινήσαμε από τα γήπεδα μπάσκετ και τένις που υπήρχαν εντός του χώρου και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες μελέτες , για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλαμε να κάνομε για το δημοτικό στάδιο Τρικάλων , προκειμένου να αναβαθμιστεί σε όλους τους χώρους του. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκε ένα κονδύλι 300 χιλιάδων ευρώ που περιλάμβανε την κατασκευή της απέναντι κερκίδας, αλλά και τη σύνδεση των αποδυτηρίων της ανατολικής πλευράς με φυσικό αέριο και στη συνέχεια αναμένεται να συνδεθεί η αίθουσα Τσιάντα που υπάρχουν οι καταξιωμένοι αθλητές του στίβου , που φέρνουν τα Τρίκαλα πολλές φορές πάντα σε πρώτο πλάνο και γενικότερα μας κάνουν περήφανους. ‘Ενας από αυτούς είναι ο Κώστας Ζήκος που λόγω της κατάστασης είναι ο μόνος που εισέρχεται στο χώρο και πραγματικά χαιρόμαστε που έχουμε συνεχώς επιτυχίες. Στόχος είναι και το άλλο κομμάτι του γηπέδου να γεμίσει με καθίσματα, αναμένεται μέσα στο έτος να έρθει και ο φωτεινός πίνακας ο οποίος θα κοσμεί το στάδιο και νομιζω ότι θα μιλάμε για ένα σύγχρονο στάδιο . Το Καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί και ο στίβος γιατί λόγω του καιρού έχουμε σταματήσει, καθώς απαιτείται ζεστός καιρός για να μπορέσει να πέσει το υλικό, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εξοπλισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να το αξιοποιήσει όσο καλύτερα γινεται.
-Για το αθλητικό πάρκο Αγίου Γεωργίου:
«Το πιο σημαντικό κατ’εμέ έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή από το Δήμο Τρικκαίων είναι το δεύτερο κολυμβητήριο , το οποίο είχε υποσχεθεί επί υπουργού Βασιλειάδη και υλοποιήθηκε και από τη νέα κυβέρνηση. Βγήκε η χρηματοδότηση και ξεκίνησαν τα έργα . Ένα έργο που έχει διάρκεια 18 μηνών και θα δώσει διαφορετική ώθηση και στους δημότες μας που ασχολούνται με την κολύμβηση ως ένα σπορ άθλησης. Θα απεμπλακεί λίγο το δημοτικό κολυμβητήριο στην Μπάρα και ο Αι Γιώργης θα είναι για τους δημοτες μας, ώστε να μπορούν να αθλούνται έχοντας περισσότερο χρόνο και ώρες για να τους βολευει με την εργασία τους. Πέρα από αυτό κάναμε αρκετές παρεμβάσεις τόσο στα όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν στο κέντρο του πάρκου, όσο και στο γήπεδο μπάσκετ και έπεται η συνέχεια με το γήπεδο τένις, ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερη υποδομή και σε αυτό το κέντρο.
-Για τις βελτιωτικές εργασίες που πρόκειται να γίνουν για να αναβαθμίσουν το αθλητικό κέντρο της Μπάρας:
«Στο αθλητικό κέντρο Μπάρας έγινε η ανακαίνιση του κολυμβητηρίου. Δημιουργήσαμε νέο γήπεδο τένις και κάναμε νέες στρώσεις στα γήπεδα μπάσκετ. Δημιουργήσαμε νέο γήπεδο ποδοσφαίρου που θα είναι έτοιμο από τη νέα χρονιά να χρησιμοποιηθεί από το σύλλογο που επιθυμεί και τους δημότες μας και είναι στα σκαριά και η δημιουργία διαδρόμου γύρω γύρω από την αθλητική εγκατάσταση και να μπορούν οι πολίτες να αθλούνται είτε με βάδην είτε με τρέξιμο. Το έχω πει πολλές φορές, στόχος δικός μου ήταν τα αθλητικά κέντρα να γεμίσουν από παιδιά, γιατί αυτή είναι η ουσία και αυτό πρέπει να στηρίζουμε. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μας χρειάζεται να είμαστε αρωγοί.
-Για εργασίες σε διάφορες περιφερειακές αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου:
«Θέλω να πω ότι ήδη πέρα από τα περιφερειακά να πούμε για το δημοτικό κλειστό Τρικάλων, ότι εγκρίθηκε το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης. Οι μελέτες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 και μπαίνει στη φάση του αναδόχου ώστε να ξεκινήσει όλο αυτό το έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Θα έχει και θέρμανση και ψύξη, θα αλλάξει όλο το κέλυφος της στέγης του κλειστού και επιτέλους θα δώσει μία διαφορετική ώθηση. Εκεί έχουμε αναπτύξει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δημιουργήσαμε γυμναστήριο όπου μπορεί και ο πολίτης των Τρικάλων να χρησιμοποιήσει. Αίθουσα τάεκβοντο αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Βαργιάμη. Ο Βασίλης ήταν ένας άνθρωπος , με τον οποίο το συζητούσαμε και μετά από 2 μέρες τον χάσαμε. ‘Εγινε ως υπόσχεση στο σύλλογο του το ΣΟΑΤ και νομίζω ότι είναι πολύ καλή παρακαταθήκη για τον Τρικαλινό αθλητισμό. Γιατί ο ΣΟΑΤ έχει διακρίσεις και Ολυμπιακό μετάλλιο με τη Φανή Τζέλη. Σίγουρα νομίζω ότι πέρα από αυτά μεγάλο βάρος δόθηκε στις περιφερειακές εγκαταστάσεις, όπως το αθλητικό κέντρο Ριζώματος. Υλοποιούνται έργα σε γήπεδα μεγάλων χωριών όπως το Βαλτινό , τα Καλύβια, τα Σωτήρα επιπλέον γήπεδα, αλλά και σε όλα τα χωριά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε νέα γήπεδα ή να καλλωπίσουμε όσα ήταν παρατημένα για να δώσουμε στο νέο το ερέθισμα να μπορέσει να αθληθεί και να περάσει πιο ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του. Νομίζω ότι όλα αυτά με βάση και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζαμε είναι ένα κομμάτι που νομίζω ότι το έχω πραγματικά μέσα στην καρδιά μου και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί το καλό έργο.
-Για τα συναισθήματά του κατά την αποχώρησή του από την Αντιδημαρχία αθλητισμού:
«Είμαι γεμάτος αυτό θέλω να πω. Πραγματικά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα θα είμαι και πάλι κοντά στον αθλητισμό και ευελπιστώ για νέα μεγάλα έργα και να μπορέσουμε πραγματικά ότι μπορούμε και όσο μπορούμε με τα οικονομικά που έχουμε να ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει. Είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχική μας υγεία, κοντεύουμε να τρελαθούμε που είμαστε σε όλη αυτή την κατάσταση.
-Για τη φετινή προσπάθεια του Α.Ο Τρίκαλα:
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. ‘Εχει φτιαχτεί ένα πολύ καλό σύνολο στην ομάδα, αλλά αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη, γιατί είναι νέα παιδιά. Και εννοείται δεν πρέπει να μας προβληματίζουν κάποιες παράξενες ήττες,, ούτε να μας ενθουσιάζουν τόσο κάποιες νίκες επί μεγάλων αντιπάλων. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή ηρεμία και νομίζω κάτι καλό χτίζεται. Σε όλο αυτό υπάρχει και η συνέπεια της διοίκησης που ευελπιστώ να συνεχισει στον ίδιο δρόμο. Γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ Α.Ο Τρίκαλα πηρε μία ομάδα στη Β’ Εθνική , έπεσε κατηγορία, την ανέβασε και πάλι στη Β’ Εθνική και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα και δεν το κάνουν όλοι. Και πληρώνουν χρέη που δεν αναλογούν. Θα έπρεπε ο κόσμος οικονομικά να είναι πιο κοντά στην ομάδα.
-Για τον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάστααση:
«Εγώ πιστεύω ότι ιδιαιτέρως φέτος δώσαμε μεγάλη βάση στον αγωνιστικό χώρο. ‘Ηταν όμως ο βαρύς Χειμώνας και τα συνεχή παιχνίδια του Α.Ο Τρίκαλα, καθώς και οι προπονήσεις που γίνονται στο στάδιο και επιβαρύνουν το στάδιο. ‘Όταν ο καιρός δεν είναι καλός το γήπεδο δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα. Βρήκαμε τη λύση να βελτιώσουμε τον αγωνιστικό χώρο , αλλά σίγουρα απαιτείται ριζική ανανέωση από το αρδευτικό του, ώστε να μην έχουμε ξανά πρόβλημα και μακάρι να έχουμε ένα υβριδικό γήπεδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ