Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται πρόσφυγες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29.06.2018 | 6:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε, είναι μία πρωτοβουλία που έχει πάρει από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε συμφωνία της Ελλάδας με τη Γερμανία και την Ισπανία προκειμένου «να δημιουργηθεί ένα μέτωπο λογικής για τη συντονισμένη και συλλογική διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης σε πλαίσιο αρχών». Σύμφωνα με αυτή, μεταξύ άλλων, η Ισπανία και η Ελλάδα δήλωσαν έτοιμες να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλο οι οποίοι καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε εδάφη τους και τελικώς έφθασαν στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε, επίσης, για βαθιά διχασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνοντας αιχμές για τη στάση κάποιων χωρών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα κέρδη της συμφωνίας.

Φαίνεται ότι δεν μοιραζόμαστε και οι «28» τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αλληλεγγύη, ουμανισμός, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο -, δήλωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε αντιπαράθεση απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν ευρωπαϊκή λύση στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και σε εκείνες που επιλέγουν να κινηθούν στη βάση της περιχαράκωσης και των μονομερών ενεργειών. «Καταλήξαμε σε μια λύση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά αποφύγαμε μια σειρά κινδύνων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης