Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαστηριακοί γιατροί

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2024 | 10:13 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προχώρησαν οι εργαστηριακοί γιατροί, ξεκινώντας την επαναλειτουργία των εργαστηρίων τους, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η αναστολή έγινε λόγω ότι η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά όπως τονίζει αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας των εργαστηριακών γιατρών θα σταματήσει. Μάλιστα, σημειώνουν πως αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσει του Υπουργού θα επανέλθουν με νέο κύκλο αντίδρασης.

Όπως τονίζεται το «Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών γιατρών με στόχο την ενημέρωση των συναντήσεων του προέδρου της επιτροπής του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου μετά το ραντεβού με τον υπουργό υγείας την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς και την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Λόγω του γεγονότος ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο διακόπτει τις εργασίες του εξ αιτίας των Ευρωεκλογών αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης,

Αυτό δε σημαίνει ότι ο δίκαιος αγώνας των εργαστηριακών γιατρών θα σταματήσει. Οι γιατροί είμαστε σχεδόν έτοιμοι για ένα όνειρο ζωής που ήταν ένα ενιαίο συλλογικό όργανο το οποίο θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από κόμματα και επαγγελματίες συνδικαλιστές . Η ομοσπονδία θα έχει μόνο σκοπό ύπαρξης την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Τέλος, γίνεται σαφές ότι στα μέσα Ιουνίου, και σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας δεν έχει νομοθετήσει αυτά που δεσμεύτηκε τα οποία οι εργαστηριακοί γιατροί περιμένουν να τα δουν εφαρμοσμένα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, Θα συνεδριάσουν εκ νέου για τον προγραμματισμό νέου κύκλου αντίδρασης, ακόμα πιο ισχυρού».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης