Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Αναβαθμίζεται και με χώρο άθλησης και περιπάτου η Πηγή

ΤΟΠΙΚΑ06.04.2019 | 12:24 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η Πηγή, είναι πλέον ένα χωριό που προσελκύει όλο και πιο πολλούς συμπολίτες μας, που θέλουν να είναι κοντά σε αστικό κέντρο, αλλά να μένουν  μόνιμα σε μια ήσυχη περιοχή. Για το λόγο αυτό δίνεται πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα για την αναβάθμισή της, και την αναβάθμιση των υποδομών της. Θυμίζουμε ότι προ καιρού ξεκίνησε η ανέγερση ενός Πνευματικού Κέντρου στην περιοχή, ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κτλ.

Πλέον, ο δήμος Πύλης προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με τη διαμόρφωση ενός αθλητικού και περιπατητικού πάρκου. Μιλήσαμε με την πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ κα Καραϊσκου Γεωργία, η οποία και μας είπε ότι στόχος είναι μέχρι τέλος του μήνα, εφόσον το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες, να παραδοθεί ένα έργο που θα αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για ένα χώρο 25 στρεμμάτων όπου ήδη διαμορφώνεται ένας διάδρομος περιπάτου, οριοθετημένος με κράσπεδα, ενώ αυτές τις ημέρες γίνονται δενδροφυτεύσεις ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση παιδικής χαράς.

Όλα αυτά μια ανάσα από το Κονάκι, που εάν τελικά καταφέρει να προχωρήσει το έργο της αναστύλωσής του, εννοείται ότι θα δημιουργηθεί ένα ασύγκριτο κέντρο πολιτισμού και δραστηριοτήτων όχι μόνο για την Πηγή αλλά για όλο το δήμο Πύλης.

Σε ότι αφορά στο Κονάκι, αξίζει να σημειώσει κανείς ότι εδώ και χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί είτε στο δήμο η άδεια παρέμβασης είτε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να προστατευτεί από τη φθορά του χρόνου σε πρώτη φάση… Ωστόσο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παρεμβάσεις, όπως τονίζει η κα Καραϊσκου, δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση από την πλευρά της εφορίας νεότερων μνημείων ενώ πλέον στρέφονται και προς το υπουργείο για να μπορέσουν να κινήσουν τις διαδικασίες που μένουν χρόνια στάσιμες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης