Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αναβίωση παλιών παραδοσιακών δραστηριοτήτων στην Πηγή

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 29-05-2024, μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσανε όλοι οι συμμετέχοντες, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πηγής με την αναβίωση των παλιών παραδοσιακών δραστηριοτήτων.

Οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και έμαθαν στα νέα παιδιά τον τρόπο ζωής τους, μεταφέροντας τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη συνεργατικότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση, τα ήθη και τις αξίες μέσα από τα βιώματα τους. Ποιος ο καλύτερος τρόπος να γίνει όλο αυτό; Μα φυσικά το παιχνίδι!

Εν όψει της  Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης, υπό την αιγίδα του δήμου, πραγματοποίησαν δράση εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο χώρο του σχολείου Πηγής, με θέμα: «ΈΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!». Στόχος ήταν η μετάδοση του μηνύματος ότι ο πολιτισμός αποτελεί δομικό στοιχείο της ταυτότητας του λαού μας, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσα από τα βιώματα των «σημαντικών άλλων» ανθρώπων στη ζωή τους.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πηγής παίξανε, υπό τις οδηγίες των  μεγάλων, παραδοσιακά παιχνίδια της εποχής των παππούδων και των γονιών τους, όπως αμπάριζα, μήλα, τζαμί, τυφλόμυγα, περνά η μέλισσα, και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Στο τέλος της δράσης οι μικροί μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχή μας, σε ένα μεγάλο κύκλο. Γονείς και παππούδες των παιδιών πλαισίωσαν το μαγικό παιχνίδι των παιδιών.

Η συνεργασία και η στήριξη από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πηγής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πηγής και το Σύλλογο Νέων Πηγής Τρικάλων, καθώς και τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δ.Κ. Πηγής ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για την διεξαγωγή της δράσης. Τα στελέχη της δομής ευχαριστούν θερμά όλους τους φίλους υποστηριχτές της δράσης, που βοήθησαν αμέριστα, διότι χωρίς τη συμβολή τους δε θα υπήρχε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί από το Σχολείο  και αναμνηστικά δωράκια από το Κέντρο Κοινότητας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πηγής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης