Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αναζητούνται λύση στη στάθμευση με… γαλλική συνδρομή

ΤΟΠΙΚΑ08.10.2018 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με γαλλική συνδρομή (από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης) ο Δήμος Τρικκαίων και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξετάζουν τις λύσεις για τη στάθμευση στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα  Embers που αφορά τα Τρίκαλα, την Κολωνία και το Πόρτο, εξετάζει τρόπους επίλυσης προβλημάτων στις πόλεις. Με βασικό πρόβλημα αυτό της στάθμευσης, το πρόγραμμα εξετάζει για τα Τρίκαλα με ανάλυση δεδομένων, τους τρόπους, με τους οποίους ο πολίτης θα «βλέπει» πιο γρήγορα μια κενή θέση στάθμευσης, το πώς θα μπορεί να κατευθυνθεί σε αυτή, καθώς και όλο το σύστημα στάθμευσης. Το πρόγραμμα – τμήμα του ήδη υπάρχει στο control room του Smart Trikala – παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 από τον Γάλλο συναρμόδιο του προγράμματος κ. Peter Frech και τον κ. Στράτο Κεραμίδη με συνεργάτες τους από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είδε και ενημερώθηκε για τις προτεινόμενες δράσεις για την αξιολόγηση και επίλυση των προβλημάτων. Αυτές αφορούσαν:
– στους αισθητήρες των θέσεων στάθμευσης,
– στη χάραξη διαδρομών,
– στην αποτύπωση των διαδρομών που περισσότερο προτιμούν οι τρικαλινοί,
– στις ανάγκες που δημιουργούνται στην πόλη.
Το τεχνολογικό «εργαλείο» του προγράμματος συνοδεύεται και από σχετική εφαρμογή γα κινητά, ώστε ο πολίτης να το χρησιμοποιεί άμεσα, ανά πάσα στιγμή. Αυτές οι λύσεις ήδη οργανώνονται και συζητώνται συνεχώς, καθώς θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες για τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες και να ετοιμαστούν προς χρήση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης