Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Δήμος Φαρκαδόνας

Ανεξάρτητος πλέον ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας Ανδρέας Παπαγεωργίου

ΤΟΠΙΚΑ29.08.2018 | 7:11 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Τη δεύτερη κατά σειρά ανεξαρτητοποίηση μετρά η ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Φαρκαδόνας. Από εδώ και στο εξής και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μόνος θα βαδίσει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας ο κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου. Σε κείμενο αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Την Τρίτη 28/8/2018 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (η οποία έμεινε ημιτελής), κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε την λήψη δανείου από την ΔΕΥΑΦ ύψους 400.000 ευρώ , σε ερώτηση- αποκάλυψη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Πελινναίων κ. Γεωργολόπουλου, ο κ. Μεριβάκης παραδέχθηκε με κυνικότητα ότι χρωστάνε στη ΔΕΥΑΦ και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς διακανονισμού οι οφειλές του ιδίου του Δημάρχου και τουλάχιστον ενός Δημοτικού Συμβούλου, που είναι και Αντιδήμαρχος. Και αυτό ανερυθρίαστα, προσπάθησε να μας το παρουσιάσει ότι είναι νόμιμο, ηθικό και ουδόλως επιλήψιμο.. Ο ίδιος Δήμαρχος, που αρέσκεται ανάλογα με την περίσταση, να δηλώνει ότι διακόπτει την υδροδότηση σε οφειλέτες. Αλλά σε ποιούς οφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση; Στους μικροοφειλέτες και όσους δεν έχουν τα «μέσα». Ταυτόχρονα με το επιχείρημα των οφειλών, αύξησε τα τιμολόγια πάνω από 33% και 50% στις χαμηλές καταναλώσεις και επέβαλε πάγια στους λογαριασμούς 10 ευρώ και στην ουσία τιμωρεί τους καλοπληρωτές και επιβραβεύει τους συστηματικούς κακοπληρωτές (που έχουν την δυνατότητα να πληρωσουν), μεταξύ των οποίων είναι και επιχειρηματίες με τεράστιες (για τα μεγέθη της ΔΕΥΑΦ) οφειλές 3.000-5.000 ευρω. Και φυσικά την μερίδα του λέοντος τα οφείλουν οι έχοντες επιχειρηματίες και λοιποί συστηματικοί κακοπληρωτές. Πόσο ηθικό είναι να κυνηγάνε τους μικροσυνταξιούχους του ΟΓΑ να πληρώνουν και πρώτοι και καλύτεροι οι κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος να μην πληρώνουν και να έχουν υπαχθεί σε διακανονισμό; Δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να ζητάνε να πληρώσουν οι μικροφειλέτες, μικροσυνταξιούχοι κλπ. Επισημαίνω το γεγονός, ότι για να υπαχθούν οι οφειλές κάποιου καταναλωτή σε καθεστώς διακανονισμού, προϋποθέτει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωσε τις οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, άρα είναι μη νόμιμος μέχρι να υπαχθεί στο καθεστώς διακανονισμού. Άραγε οι κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ και για πόσο χρονικό διάστημα; Άραγε για όσο διάστημα δεν πλήρωναν (αν πραγματικά δεν πλήρωναν), έγινε απόπειρα διακοπής της ύδρευσης στους κυρίους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο;

Τώρα εξηγείται γιατί δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα περίπου 1.200.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΦ, από τους συστηματικούς κακοπληρωτές : Γιατί και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος χρωστάνε στη ΔΕΥΑΦ, έστω και με το καθεστώς του διακανονισμού! Μετά την αιφνιδιαστική αυτή παραδοχή του κ. Δημάρχου, εξανέστην, «βγήκα από τα ρούχα μου» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και ζήτησα να παραιτηθούν οι κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τουλάχιστον για θέμα ηθικής τάξης, επιπλέον δε, γιατί οδηγείται η ΔΕΥΑΦ σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων και τελικά σε χρεωκοπία λόγω της σπατάλης, ενδεικτικά και επιγραμματικά προσδιορίζω, τις προσλήψεις με διάφορους τρόπους και συμβάσεις, συγγενικών και φιλικών προσώπων και μάλιστα σε θέσεις που δεν χρειάζονται, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, τις παράλογες μειώσεις λογαριασμών σε φιλικά πρόσωπα έως και 7.000- 8.000 κυβικά μέτρα δηλαδή αξίας μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ (τουλάχιστον σε έναν), τις μειώσεις στους λογαριασμούς όχι από το ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όπως επιβάλει η σύνεση και η χρηστή διαχείριση, αλλά μόνον από τον κύριο Δήμαρχο και κύριο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ (και όλοι μπορούν να υποθέσουν γιατί). Φυσικά σε όλα τα παραπάνω διαφώνησα, όπως διαφώνησα και στις αυξήσεις των τιμολογίων, καταθέτοντας επανειλημμένα προτάσεις για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΦ, οι οποίες δεν γίνονταν δεκτές. Είχα γράψει αρκετά για όλα αυτά, όταν επρόκειτο να προσλάβουν Γενικό Διευθυντή στη ΔΕΥΑΦ με παράτυπες κλπ μεθοδεύσεις και – ειρήσθω εν παρόδω- σας ενημερώνω, ότι μετά την προσφυγή μου στα αρμόδια όργανα, δεν έγινε η πρόσληψη αυτή, εξοικονομώντας για τη ΔΕΥΑΦ τουλάχιστον 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

Γι αυτό στη συνέχεια της συνεδρίασης, δήλωσα προφορικά στο σώμα ότι ανεξαρτητοποιούμαι από τον συνδυασμό του κ. Μεριβάκη και ότι θα προσφύγω στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη λειτουργία της ΔΕΥΑΦ. Η παραδοχή αυτή του κ. Μεριβάκη αποτέλεσε «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Πλέον κύριε Δήμαρχε παραφράζοντας το προεκλογικό σλόγκαν του συνδυασμού, μετατρέπεται σε: « Όλοι (οι υπόλοιποι παραμένοντες) μαζί, μπορείτε να καταστρέψετε τη ΔΕΥΑΦ και το Δήμο Φαρκαδόνας». Αλλά δεν θα τους αφήσουμε!

Περισσότερα για την οικτρή κατάσταση της ΔΕΥΑΦ και την πρόσληψη 15 ! νέων μονίμων υπαλλήλων με κόστος για την ΔΕΥΑΦ, τουλάχιστον 400.00 ευρώ το χρόνο, προσεχώς. Αντιλαμβάνεσθε πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια, μόνον από αυτό. Για την ιστορία, η συζήτηση διακόπηκε και το θέμα της έγκρισης του δανείου της ΔΕΥΑΦ θα ξανασυζητηθεί.

Και για τους πάρα πολλούς που αγωνιούν, προσθέτω ότι επίκεινται εξελίξεις, δεδομένου ότι θα υπάρχει και συνδυασμός με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο από την Οιχαλία στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές που θα σαρώσει!

ΥΓ.  Άραγε η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων τί προτίθεται να κάνει σχετικά με τον κύριο Μεριβάκη; Δεν πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφή από το κόμμα του κ. Μεριβάκη για λόγους ηθικής τάξης και όχι μόνον; Τι θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης επ’ αυτού;

Μετά τιμής, Παπαγεωργίου Ανδρέας, Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020