Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Άνοια: ευαισθητοποίηση χάρη στις γυναίκες της Αγίας Μονής

ΤΟΠΙΚΑ11.06.2018 | 8:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για ένα θέμα που μας απασχολεί όλο και περισσότερο, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με επιτυχία οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής Τρικάλων.

Το θέμα της εκδήλωσης, είχε να κάνει με την άνοια. Η άνοια όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφορά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ενώ μέσα από την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για έγκαιρη διάγνωση στα πρώτα σημάδια, μπορούμε να διατηρήσουμε ένα πραγματικά καλό επίπεδο ζωής.

Η πρωτοβουλία εξάλλου από πλευράς των γυναικών του συλλόγου, στόχευε ακριβώς σε αυτό. Στο να μπορέσουμε να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους απέναντι σε κάτι τόσο σοβαρό, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ζωής, μπορεί να γίνει και επικίνδυνο για την υγεία μας.

Με γνώσεις γύρω από το αντικείμενο και αγάπη για τα άτομα που εκδηλώνουν άνοια και οι δύο κεντρικοί ομιλητές, κ Γιάννης Θεοδωράκης (καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογιας και αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), η κα Αθηνά Μπαλάφα (διαιτολόγος-διατροφολόγος)και ο κ. Νίκος Γούργος (ιατρός νευρολόγος).

Για να ξέρουμε και να προσέχουμε τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους λοιπόν θα πρέπει πρώτα να ενημερωνόμαστε ώστε να έχουμε όλα εκείνα τα υποστηριχτικά μέσα που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης