Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ανοίγει το λαογραφικό στον Άγιο Βησσαρίωνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ29.11.2019 | 6:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ξεκινά την πλήρη λειτουργία το Ιστορικό – Νομισματικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνα, στον Δήμο Πύλης όπως ενημερώνει ο δήμος με τα εγκαίνια του χώρου να γίνονται στις Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για ένα στολίδι, με ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα, όπου φιλοξενείται ένας μικρός θησαυρός της περιοχής μας. «Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν, οι νεότεροι θα μάθουν. Για τον τρόπο ζωής, για τις ενδυμασίες, για τα ξεχασμένα επαγγέλματα των κατοίκων της περιοχής. Και πολλά άλλα» αναφέρει ο δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας.

Καθοριστική η θέληση και η προσωπική φροντίδα του συλλέκτη Νικολάου Απ. Μαρδάνη ο οποίος εδώ και καιρό συγκεντρώνει τα αντικείμενα αλλά και διέθεσε αρκετά από την προσωπική του συλλογή για να μπορεί ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα πρ΄σοβασης σε ένα διαφορετικό αλλά και μοναδικό μουσείο στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος για την ολοκλήρωση του έργου προσκαλεί όλο τον κόσμο για να το δει, για να το θαυμάσει και να το αγαπήσει.

Ιδιαίτερα τους κατοίκους όλου του Δήμου, την εκπαιδευτική Κοινότητα όλου του Δήμου αλλά  και τους επισκέπτες του ΜΥΛΟΥ των ΞΩΤΙΚΩΝ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης