Δευτέρα 10.05.2021 | Εορτάζουν: Σίμων

Ανησυχία για τους αρχαιολογικούς χώρους που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο στο νομό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ19.01.2019 | 1:21 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την άτυπη ενημέρωση του Υπ. Οικονομικών αλλά και τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ότι τα ακίνητα δεν κινδυνεύουν να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, επιμένει πως η προσφυγή του Υπερταμείου στο ΣΤΕ προς υπεράσπιση της υπουργικής απόφασης Τσακαλώτου, δηλώνει διγλωσσία από την μεριά της κυβέρνησης. Τόνισαν δε σε όλους τους τόνους πως το θέμα δεν είναι μόνο να μην μεταβιβαστούν τα ακίνητα οριστικά στο Υπερταμείο αλλά να μην αναλάβει το Υπερταμείο τη διαχείρισή τους η οποία ανήκει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενάμιση μήνα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου 10.119 ακινήτων από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη διαβίβαση στο υπουργείο Οικονομικών του καταλόγου με τα 2.329 ακινήτων που υπάγονται στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 η υπόθεση παίρνει νέα τροπή.

Πιο συγκεκριμένα μερικά από τα κυριότερα υπό παραχώρηση ακίνητα στο Υπερταμείο  περιοχή είναι τα εξής:

ΤΡΙΚΑΛΑ
1)πλατεία παλιού ΚΤΕΛ
2)χώρος Αρχαίας Τρίκκης – Ασκληπιείο
3)Νομαρχία
4) Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο
5) πλατεία Δικαστηρίων
6) Νέο Δικαστικό Μέγαρο

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (στις 22 Ιανουαρίου) της αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΦΕΚ 2320/Τ.Β’/19.6.2018), που κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από κοινού με τους δημάρχους Πατρέων και Σπάρτης, η ΕΕΣΥΠ-Υπερταμείο, που κρατούσε μια μάλλον διακριτική, αμυντική στάση μέχρι στιγμής για το ζήτημα, πραγματοποίησε παρέμβαση στο ΣτΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop