Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι στο Γριζάνο μετά από επίθεση λύκων σε κοπάδι

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2019 | 2:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Σημαντική καταστροφή υπέστη το ζωικό κεφάλαιο ενός κτηνοτρόφου στο Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας. Βραδινές ώρες λύκοι προσέγγισαν το στάβλο του, κατασπαράσσοντας 15 πρόβατα, προκαλώντας μεγάλης αξίας ζημιά.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον κτηνοτρόφο κατά τις πρωινές ώρες, όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το στάβλο για να ταΐσει τα ζώα του.  Δυστυχώς βρέθηκε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς αντίκριζε τα πρόβατά του, να βρίσκονται νεκρά από τα άγρια ζώα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τα άγρια ζώα ήταν περισσότερα του ενός, καθώς κατάφεραν να πνίξουν τα πρόβατα και στην κυριολεξία να τα διαμελίσουν.

Αν και στο σημείο βρισκόταν σκυλιά τελικά δεν πτόησαν την έλευση του λύκου-ων, οι οποίοι συνάντησαν πρόσφατο έδαφος για να καταστρέψουν στην κυριολεξία το κοπάδι.

Το γεγονός ήρθε να θορυβήσει τους κτηνοτρόφους του χωριού και της περιοχής, καθώς εκφράζουν τους φόβους τους για εκ νέου έλευση των άγριων ζώων στο χωριό και ευρύτερα.  Ανάλογα περιστατικά πάντως είχαν ξανασυμβεί στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, όχι πάντως στο ίδιο μέγεθος της παρούσας καταστροφής.

Οι κτηνοτρόφοι εκτιμούν πως αν τα άγρια ζώα πεινάσουν θα βρεθούν εκ νέου στην περιοχή αναζητώντας τροφή. Δεν παραλείπουν να εκφράσουν τους φόβους τους και για τις ίδιες τους τις ζωές, καθώς οι λύκοι είναι άκρως επιθετικοί και με τον άνθρωπο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης